La Chişinău încep Zilele Diasporei

În perioada 18-20 august, Biroul Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat organizează – sub patronajul Guvernului –  Zilele Diasporei în Republica Moldova, ediția a IV-a, iar în perioada 20-28 august programul DOR– Diasporă*Origini*Reveniri, ediția a V-a.

Zilele Diasporei sunt organizate anual, la sfârșitul săptămânii a treia din luna august.

Activitățile din cadrul Zilelor Diasporei sunt organizate pentru fortificarea comunicării dintre Guvern şi diasporă, mobilizarea asociațiilor diasporei și a societății civile pentru dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova, consolidarea capacităţilor diasporei şi edificarea unor punţi de legătură cu cetăţenii ţării, indiferent de locul unde se află.

18-20 august (vineri-sâmbătă) – ZILELE DIASPOREI, ediția a IV-a

Pe 18 august, BRD va organiza Ziua ușilor deschise la Guvern, eveniment în cadrul căruia va fi prezentată cartografierea diasporei din șase țări (Italia, Rusia, Marea Britanie, Germania, Israel, Portugalia), precum și Republica Moldova; prezentarea Grupurilor de Excelență ale Diasporei.

Pe 19 august, la Festivalul Internațional GUSTAR, ediția a VII-a – care anul acesta este organizat în parteneriat cu BRD și are scopul de a intensifica relațiile diasporei Republicii Moldova cu cei rămași acasă –  BRD va organiza o expoziție (târg) „Moldova de oriunde” a membrilor diasporei.

Pe 20 august, BRD va organiza Cupa diasporei la mini-fotbal.

20-28 august – Programul Guvernamental DOR, ediția a V-a

La ediția a cincea a Programului Guvernamental DOR vor participa o sută de copii din 14 țări, inclusiv Republica Moldova, cu vârsta cuprinsă între 12-17 ani. Programul este destinat generației a doua de migranți, originari din Republica Moldova și are scopul de a consolida legăturile emoționale, culturale și de identitate ale tinerilor cu țara lor de baștină. Ediția a V-a a programului DOR va avea loc la Holercani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.