Întrevederea Gaburici- Şevciuk: Protocolul privind circulația liberă a marfarelor, prelungit

Circulaţia fără probleme a trenurilor marfare prin regiunea transnistreană va avea loc până în anul 2016. Prelungirea protocolului privind circulaţia marfarelor pe segmentul transnistrean a fost semnată astăzi de prim-ministrul Chiril Gaburici și autoproclamatul lider de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk.

Documentul a fost semnat după o întrevedere de mai bine de două ore între Chiril Gaburici şi Evgheni Şevciuk.

„Este un pas important nu doar pentru agenţii economici, ci în general pentru consolidarea încrederii între ambele maluri ale Nistrului”, a menţionat premierul Gaburici, după semnarea documentului.

Oficialul a relatat că s-a decis și asupra finalizării lucrărilor de demontare a telefericului de la Râbnița-Rezina, începută anul trecut.

Chiril Gaburici a mai precizat că s-a convent, de asemenea, ca la 20 martie să se desfășoare o ședință a șefilor grupurilor de lucru pentru consolidarea încrederii între cele două maluri ale Nistrului. Totodată, s-a decis ca, în scurt timp, să fie reluate și negocierile în formatul 5+2.

Gaburici și Șevciuk au discutat și despre libera circulație a populației din localități de pe cele două maluri ale Nistrului.

„Am stabilit ca de Sărbătorile Pascale populaţia de pe ambele maluri ale râului să aibă acces liber, fără împedimente. Am discutat și despre circulația fermierilor și accesul la pământurile lor, aici grupurile de lucru urmează să discute mai în detalii această problemă. Sperăm să găsim soluții de compromis la problemele care există astăzi”, a adăugat Chiril Gaburici.

Şi liderul administraţiei de la Tiraspol Evgheni Șevciuk s-a arătat mulțumit de dialogul purtat cu premierul Gaburici. „Apreciem pozitiv desfășurarea acestui dialog care s-a soldat cu un rezultat concret. Sper că vom găsi numitor comun și la alte probele existente. Trebuie să găsim compromisuri pentru soluționarea problemelor ”, a menţionat Șevciuk.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.