Important! A fost lansat Centrul de Apel pentru alegerile parlamentare cu numărul unic de telefon (+373) 22 880101

Alegătorii din țară și de peste hotare vor putea solicita informații despre scrutinul parlamentar la Centrul de Apel pentru alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ din 24 februarie curent, cu numărul unic de telefon (+373) 22 880101.

Centrul, lansat astăzi, va funcționa în perioada 2 ianuarie – 26 februarie 2019.

Astfel, alegătorii vor putea solicita Centrului de Apel informații cu privire la particularitățile de desemnare și înregistrare a candidaților la funcția de deputat, depre arondarea la secții de votare și circumscripții electorale uninominale, procedura de vot, și altele.

Totodată, prin intermediul Centrului de Apel nu vor putea fi depuse contestații.

În perioada de activitate, operatorii Centrului de Apel vor acorda persoanelor responsabile de gestionarea listelor electorale din cadrul autorităţilor publice locale, dar şi membrilor organelor electorale inferioare asistenţa necesară pentru aplicarea uniformă a procedurilor de gestionare a Registrului de stat al alegătorilor.

În cadrul Centrului de Apel vor activa 30 de operatori.

Linia de informare a Centrului de Apel va funcţiona de luni până vineri, între orele 8.00 – 17.00, iar perioada 23-25 februarie 2019 programul de lucru va fi extins până la 24 de ore pe zi.

Centrul poate fi apelat la tarif ordinar de la telefonul fix sau mobil din orice localitate a Republicii Moldova sau din afara țării.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.