Igor Dodon: Organizarea festivalurilor minorităților sexuale trebuie condamnate cu fermitate

Președintele Igor Dodon a ținut astăzi un discurs, în debutul Congresului Mondial al Familiei, în care a declarat că organizarea festivalurilor minorităților sexuale și a altor organizații, „care promovează principii anti-familiale și imorale” trebuie condamnate cu fermitate și poate chiar scoase în afara legii.

În acest context, șeful statului s-a arătat dispus să susțină toate organizațiile și asociațiile, care își propun să protejeze copiii de influențele negative.

„Sunt convins că o astfel de propagandă nu ar trebui să aibă loc în societatea noastră. Organizarea festivalurilor minorităților sexuale și al altor manifestări care contribuie la răspândirea principiilor imorale trebuie condamnate cu fermitate, poate chiar scoasă în afara legii. În acest context, țin să declar că sunt dispus să sprijin toate organizațiile și asociațiile părinților create pentru a proteja copiii contra influenței negative”.

Igor Dodon a declarat că  motto-ul său este: „fiecare copil trebuie crescut într-o familie”, iar familia „este exclusiv o alianță dintre un bărbat și o femeie, tată și mamă”. Cu toate acestea, actualmente există amenințări grave la adresa instituției familiei. Este vorba de folosofia sau chiar ideologia anti-familială. Aceasta se bazează pe lipsirea mamei și tatălui de rolurile lor firești în familie”, a spus Dodon.

De asemenea, președintele a anunțat că anul 2019 va fi desemnat „Anul Familiei” în Republica Moldova.

„ Viitorul oricărei țări și prosperitatea statului nu depind doar de situația economică, dar și de starea generală a societății, de situația demografică, de tendințele de creștere sau de diminuare a populației, de numărul de familii complete, pentru care au fost create toate condițiile pentru creșterea copiilor. Pentru a consolida programul atotcuprinzător de susținere a familiei, a mamei și a copilului drept bază a viitorului statului nostru – declar astăzi oficial anul 2019 – Anul Familiei în Republica Moldova”, a spus Dodon.

Reamintim că Asociația Promo-LEX a publicat joi un Manifest pentru Respect, în care atenționează că edițiile precedente ale congresului au demonstrat că acest eveniment promovează un discurs agresiv împotriva unor grupuri sociale, care nu se încadrează în „tiparele” „familiei tradiționale”.

„Promovează un discurs anti-avort și anti-divorț ce diminuează din independența femeii la libertatea alegerii, opiniei și vieții personale, precum și un discurs anti-lgbt și anti-orice relație de familie în afara căsătoriei. Discursul care instigă la ură și discriminare a devenit un instrument din ce în ce mai periculos, de tensionare și dezbinare a societății. Un instrument de perpetuare a prejudecăților, de promovare a agendelor  ascunse și manipulare politică”, a arătat Promo-LEX.

În acest context Asociația Promo-LEX a chemat Președinția și autorităților publice să asigure pe parcursul Congresului Mondial al Familiilor o atmosferă pașnică, de toleranță și respect reciproc, iar organizatorii și participanții să nu se implice în acțiuni de discriminare și instigare la ură sau violență.

Cel de-al XII Congres Mondial al Familiei are loc la Chișinău, în perioada 14-16 septembrie. Evenimentul se va desfășura sub patronajul președintelui Dodon Igor.

În total, la eveniment, vor participa peste 2000 de persoane, invitați din peste patruzeci de state, politicieni de rang înalt, reprezentanți ai confesiunilor religioase din toată lumea, experți, reprezentanți ai societații civile, mediului academic, grupurilor formale și non-formale etc.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.