Guvernele României și Republicii Moldova vor avea o ședință comună în luna noiembrie

În luna noiembrie, la Chișinău va avea loc ședința comună a Guvernelor din Republica Moldova și România, a anunțat, la București, ambasadorul Republicii Moldova, Mihai Gribincea, scrie Romanialibera.ro

Anunțul a fost făcut în cadrul conferinței „Excelență în business”, organizată de Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Republica Moldova – România.

Acțiunea de la Chișinău se desfășoară după ce, în luna martie, o reuniune similară a celor două Guverne s-a ținut la Piatra Neamț, iar în luna iulie, premierul Mihai Tudose a fost în vizită la Chișinău.

De asemenea, în perioada 11 – 12 octombrie, la Bucuresti s-a desfășurat ședința comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică Republica Moldova – România.

Ambasadorul Gribincea a precizat că, „în povida complexității situației politice de la Chișinău”, relațiile dintre cele două țări sunt foarte bune.

„Este evident că ceea ce a reușit să obțina Moildova în anii de independență ar fost imposibil fără sprijinul țărilor partenere, în primul rând al României. Împărtășim acceași identitate, limbă, cultură și trecut istoric. Cel mai apropiat și de nădejde partener al Republicii Moldova a continuat să rămână România”, a spus ambasadorul Mihai Gribincea.

Potrivit acestuia, „astăzi România este principalul partener comercial al Republicii Moldova și ne dorim ca Bucureștiul să rămână în această postură. Peste 1600 de firme cu capital din România funcționează în Republica Moldova si încurajăm companiile românești să investească”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.