Gazoductul Nord Stream 2 // Cum vrea Rusia să ocolească Ucraina și țările baltice

Directorul general al companiei Gazprom, Alexei Miller şi ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, au discutat despre cooperare, inclusiv implementarea proiectului privind gazoductul Nord Stream 2, a informat Gazprom printr-un comunicat de presă, relatează site-ul agenţiei Tass.

„Eforturile continuă pentru construirea gazoductului prin apele teritoriale ale Germaniei şi zona economică exclusivă a Finlandei. A fost notat că implementarea proiectului se bazează pe cererea ridicată pentru existenţa gazoductului Nord Stream şi creşterea cererii de gaz rusesc în Europa”, se arată în comunicatul citat de Mediafax.

În cadrul întâlnirii, cele două părţi au reiterat că Gazprom şi companiile germane cooperează din punct de vedere strategic şi în toate sferele, inclusiv extragerea comună a gazului natural din Rusia, depozitarea, transportarea şi distribuirea acestuia în Europa.

Proiectul Nord Stream 2 a fost propus pentru livrarea unei cantități mai mari de gaze din nodul Siberiei, cu ajutorul unei rute mai scurte decât cea deja existentă, ceea ce ar ajuta la scăderea costurilor.

Gigantul rus Gazprom încearcă să construiască, împreună cu firmele europene, o conductă de 1.200 de kilometri care să transporte gazul natural din Rusia spre Germania prin Marea Baltică, ocolind Polonia, Ucraina şi ţările baltice.

Lucrez în jurnalism din 2012 și am învățat meseria din practică, pe teren. Am preluat Moldova.org în calitate de manageră în 2016 și de atunci am reușit nu doar să creștem echipa, ci și să transformăm radical forma și menirea redacției. Mă mândresc cu o echipă feministă, care ține pasul cu trendurile internaționale, practicând jurnalismul constructiv și de soluții. Depun efort pentru ca Moldova.org să se asocieze și colaboreze cu organizații de la noi și internaționale, care împărtășesc aceleași valori. Asta pentru că noi facem mai mult decât jurnalism, noi construim o comunitate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.