Fotografia zilei: „Moldovenii culeg toamna poama și primăvara pungile de plastic”

Odată cu soarele și florile de primăvară, pe câmpuri sunt și sute de pungi de plastic, aruncate la nimereală. Dezintegrarea produselor de plastic poate dura mai mult de 12 ani.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156627687794681&set=a.10150799969309681&type=3&theater

Articolele din plastic de unică folosință, cum ar fi farfuriile, tacâmurile din plastic sau beţele din plastic pentru baloane vor fi interzise în UE din 2021.

În R. Moldova, Parlamentul a aprobat vara trecută proiectul care prevede interzicerea treptată a pungilor de plastic.

Vor fi interzise cele fabricate din plastic, cu sau fără mâner, cu grosimea peretelui egală sau mai mare de 50 de micron. Restricționarea lor a început cu 1 ianuarie 2019.

Începînd cu 1 ianuarie 2020, se va interzice utilizarea/comercializarea pungilor din plastic subţire, cu grosimea peretelui mai mică de 50 de microni, cu excepţia celor care sunt utilizate ca ambalaj, iar începînd cu 1 ianuarie 2021, va fi interzisă utilizarea/comercializarea pungilor din plastic foarte subţire, cu grosimea peretelui mai mică de 15 microni, cu excepţia celor care sunt utilizate ca ambalaj.

Din 2016 scriu despre drepturile femeilor, violența domestică și hărțuire sexuală. Apoi mă concentrez pe democrația locală, reforma administrației publice și pe cum oamenii din sate pot avea condiții mai bune de trai. Îmi pun întrebări despre ce ne doare pe noi, ce iubim și ce ne face mai puternici, iar răspunsurile le găsesc în istoriile umane care apar pe Moldova.org.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.