Fotografia săptămânii: Ce i-a dat o păsare puiului său să mănânce

PE SCURT

Doar după ce a ajuns acasă şi a frunzărit istoricul aparatului de fotografiat, Karen Mason şi-a dat seama că a surprins un moment foarte trist pe o plajă din Florida, Statele Unite, scrie Mediafax.

PE LUNG

„Am observat cum o pasăre îşi hrănea puiul, dar mi-am dat seama imediat că nu este vorba despre un peşte. Cu toate acestea, doar după ce am analizat fotografia pe ecranul computer-ului am realizat că era un chiştoc de ţigară”, spune Mason.

Femeia este voluntară la Societata Audubon şi îndrăgeşte această specie de pescăruş, numită „Black Skimmer”. „Ies de câteva ori pe săptămână pentru a educa publicul despre aceste păsări”, afirmă Mason. „Îmi iau aparatul de fotografiat cu mine mereu pentru că sunt un fotograf înrăit”, adaugă aceasta.

Dar atunci când Mason a văzut fotografiile, a ştiut că trebuie să continue să educe oamenii despre aceste păsări şi despre lucrurile care le pun vieţile în pericol.

„M-a înfuriat teribil să văd acel pui cum căra chiştocul, aşa că am trimis poza la mai multe grupuri de mediu de care aparţin şi eu”, declară Mason.

Aproximativ 4.5 miliarde de chiştoace de ţigări sunt aruncate în fiecare an, la nivel global, acesta fiind cel mai comun gunoi din lume, chiar mai răspândit decât plasticul. Descompunerea acestora durează ani întregi, deşi, înainte ca acest proces să înceapă, din chiştoace se scurg substanţe toxice precum arsenic.

Din 2016 scriu despre drepturile femeilor, violența domestică și hărțuire sexuală. Apoi mă concentrez pe democrația locală, reforma administrației publice și pe cum oamenii din sate pot avea condiții mai bune de trai. Îmi pun întrebări despre ce ne doare pe noi, ce iubim și ce ne face mai puternici, iar răspunsurile le găsesc în istoriile umane care apar pe Moldova.org.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.