Connect with us
"
"

Publicat

pe

Polițiștii de frontieră au identificat două tinere din familii social-vulnerabile, care au fost recrutate și ulterior traficate în Grecia cu scop de a presta servicii sexuale.

Persoana, bănuită de trafic de ființe umane, este o tânără de 23 de ani. Aceasta, în complicitate cu mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova, Greciei și Bulgariei, au organizat „sejurul” fetelor la Atena, unde și erau exploatate sexual.

Pe parcursul anilor 2017 și 2018, ofițerii de investigații și cei de la urmărire penală din cadrul Poliției de Frontieră, sub coordonarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, au monitorizat și analizat activitatea ilegală a bănuitei.

Astfel, au fost identificate două victime de 19 și, respectiv 26 de ani, ambele locuitoare ale raioanelor din estul țării.

Conform planului infracțional, suspecta de trafic de ființe umane identifica tinere din familii nevoiașe, le promitea un post de lucru peste hotare bine plătit și le asigura transportul până la destinație.

Ajunse în Grecia, orașul Atena, fetele erau asigurate cu chirie, unde  prestau servicii sexuale comerciale. Din declarațiile acestora s-a aflat că tinerele întrețineau relații sexuale cu până la 30 de bărbați pe zi, iar plata pentru un client era de 10 euro, din care îi revenea doar o jumătate.

Având informații concrete pe acest caz, polițiștii de frontieră au oprit la ieșirea din  Chișinău un autocar de rută internațională, fiind depistate tinerele care aveau planificată călătoria în Grecia pentru aceleași scopuri de prestare a serviciilor sexuale comerciale.

Mai târziu, pe 24 ianuarie, a fost reținută și suspecta de trafic de ființe umane.

Suspecta este cercetată în arest la domiciliu. Aceasta riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Jurnalistă și știristă din fașă, convertită în om creativ din obligație. Are o memorie fără de preț și păstrează în ea detalii picante despre toți politicienii din Moldova, dar și membrii redacției.

Social

Rețea de migrație ilegală: Fabrica acte false pentru cetățeni străini și îi transporta peste Prut. Doi moldoveni, reținuți// VIDEO

Publicat

pe

De către

PE SCURT

O rețea de migrație ilegală, ce acționa pe relația Republica Moldova – Uniunea Europeană, a fost destructurată de polițiștii de frontieră în comun cu angajații Centrului Antiterorist al SIS.

Gruparea era condusă de doi cetățeni moldoveni, dintre care un ex-polițist de frontieră și avea ca „obiect de activitate” racolarea de cetățeni străini proveniți din state cu risc sporit de terorism, cazarea temporară a acestora pe teritoriul Republicii Moldova, punerea la dispoziție de documente de identitate false și transportarea lor peste râul Prut, până pe partea română.

PE LUNG

Pentru serviciile oferite, traficanții primeau de la fiecare imigrant câte 2000 euro, bani care erau achitați pe teritoriul României.

În urma unor acțiuni simultane desfășurate de către ofițerii Poliției de Frontieră și Serviciului de Informații și Securitate, pe sectorul verde al frontierei de stat, în proximitatea localităților de frontieră, Frăsinești, raionul Ungheni și Costești, raionul Râșcani, au fost reținuți atât organizatorii rețelei, cât și depistați mai mulți cetățeni străini care intenționau să acceadă fraudulos în Uniunea Europeană.

Cetățenii străini sunt cu vârste cuprinse între 20 și 35 ani, originari din Republica Populară Bangladesh și Republica Uzbekistan. Pe parcursul documentării primare a acestora, au fost asigurați cu hrană și apă. Cetățenii moldoveni, care sunt și organizatorii filierei de migraţie ilegală, au fost reţinuți pentru 72 ore.

Totodată, în cadrul investigaţiilor a fost stabilit faptul că, din raționamente de securitate națională, unii dintre cetățenii străini aveau interdicție de intrare în mai multe țări, inclusiv state ale Uniunii Europene.

La fel, conform datelor deţinute la nivelul Serviciului de Informaţii şi Securitate, cetățenii bangladesh aveau conexiuni directe cu persoanele reținute la începutul lunii iulie curente, în cadrul operațiunii comune a SIS și PCCOCS, când a fost documentată activitatea infracţională a unui grup de cetăţeni străini, organizatori ai unei filiere de migraţie ilegală către ţările Uniunii Europene, cu complici în Armenia, Italia şi Franța.

Cercetările sunt continuate în vederea depistării întregii activități infracționale și luării măsurilor legale ce se impun.

Citește mai departe

Social

Un tânăr moldovean se legitima în Germania cu buletin românesc falsificat. Ce a pățit

Publicat

pe

De către

PE SCURT

Un tânăr moldovean este cercetat de către polițiștii de frontieră, după ce în borseta sa a fost descoperită o carte de identitate românească falsificată. În baza acestui document, cetățeanul se legitima în Germania, la locul de muncă.

Posesorul buletinului, locuitor al satului Cîzlar, raionul Leova, a comunicat că nu știa despre falsul actului, dar a recunoscut că l-a perfectat acum un an în Germania, contra sumei de 300 de euro, prin intermediul unui cetățean român.

PE LUNG

Incidentul a fost semnalat în punctul de trecere Cahul în după amiaza zilei de ieri, când în calitate de pasager al unui autoturism de rută ocazională Moldova-Germania, pe sensul de ieșire din țară, s-a prezentat tânărul de 21 de ani.

Acesta s-a legitimat cu pașaportul eliberat de autoritățile naționale.

Deoarece au apărut suspiciuni în urma unei discuții privind scopul călătoriei, dar și în baza analizei de risc, s-a luat decizia suplimentării controlului de frontieră.

Drept urmare, poliţiştii de frontieră au depistat în borseta tânărului o carte de identitate românească, eliberată pe numele acestuia. Din primele cercetări, în document au fost identificate mai multe elemente definitorii care nu corespund unui act autentic.

Conform procedurilor legale, documentul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei.

Tânărul moldovean și-a continuat călătoria, însă cu condiția revenirii în țară în timpul apropiat și cooperării cu oamenii legii pentru elucidarea cazului.

Citește mai departe

Social

Un moldovean a rămas fără automobil la Giurgiulești. Mașina era căutată de INTERPOL

Publicat

pe

De către

PE SCURT

Un moldovean a rămas fără automobilul său la punctul de trecere a frontierei Giurgiulești – Galaț, după ce s-a constatat că mașina era căutată de INTERPOL.

Bărbatul le-a declarat polițiștilor că nu știa nimic despre faptul că automobilul era căutat de autoritățile engleze. Până la clarificarea situației, automobilul va staționa la sediul SPF Giurgiulești-1.

PE LUNG

Poliția de Frontieră a menționat că incidentul a avut loc pe 6 august când pe sensul de intrare în țară prin punctul de trecere Giurgiulești – Galați s-a prezentat un cetățean moldovean de 34 de ani, la volanul unei Volvo, înmatriculat în Marea Britanie.

Ca urmare a verificării documentelor de călătorie, polițiștii de frontieră au trecut datele mașinii prin baza OIPC Interpol, unde au constatat că aceasta este dată în căutare de către autoritățile engleze.

În timpul audierii, șoferul a declarat că mijlocul de transport a fost procurat anul trecut în Marea Britanie și abia acum la revenirea în țară a aflat că mașina ar fi căutată pe arena internațională.

Poliția de Frontieră a mai comunicat că astăzi alți doi șoferi au fost depistați cu permise de conducere, cu semne vizibile de falsificare. În primul caz, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești – Galați au depistat un permis de conducere falsificat, care a fost prezentat de către un cetățean al Turciei.

În cel de-al doilea caz, un bărbat de 33 de ani a prezentat la punctul de trecere Cahul un permis de conducere românesc cu semne de falsificare. În ambele cazuri, permisele de conducere au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei tehnico-judiciare. Polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD continuă cercetările, pe aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire și deținere a actelor oficiale false.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Sănătate6 ore în urmă

COVID-19 poate afecta sănătatea pe termen lung: evaluările efectuate în proiectul „Grijă pentru colegi” arată consecințele infecției

Peste 60 de persoane au beneficiat deja de investigații și consultații medicale gratuite în cadrul Proiectului „Grijă pentru colegi”, lansat...

Politică7 ore în urmă

Protest în regiunea transnistreană: „Noi nu vă limităm în totalitate”

PE SCURT Ieri în Râbnița a avut loc un protest după ce așa-zisele autorități transnistrene au anulat permisele locuitorilor care...

Divertisment8 ore în urmă

Cine a fost Lidia Istrati – scriitoarea care a votat cu ambele mâini Declarația de Independență

Politiciana și scriitoarea Lidia Istrati a fost parlamentară în două legislaturi și persoana care, la 27 august 1991, a votat...

Economie10 ore în urmă

Eficiența și succesul stau în asociere! Cunoaște povestea GdP AGROASPECT GRUP din satul Floreni, raionul Ungheni

Unul dintre factorii de progres cert în dezvoltarea durabilă a agriculturii și a mediului rural din Moldova este reprezentat de...

Social14 ore în urmă

3 iulie 2020. COVID-19, PE SCURT. Încă 12 decese și 295 de cazuri noi de COVID-19

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în...

SocialO zi în urmă

Turist în Moldova: Congaz, Găgăuzia

Cu peste 11.000 de locuitori, satul Congaz se număra printre cele mai mari sate europene după numărul populației. Acum doi...

Lifestyle2 zile în urmă

Cum alegi o fereastră termopan?

Cu toate că există o varietate mare de profile, cum ar fi VEKA, Salamander,Trocal, KBE, Aluplast, etc. să alegi un...

Advertisement

Politică

Politică4 zile în urmă

Ce înseamnă schimbările în Constituția Rusiei și cum ar putea influența regiunea transnistreană. Explicăm

PE SCURT De pe 25 iunie până pe 1 iulie are loc referendumul pentru modificarea Constituției Federației Ruse. În regiunea...

Politică2 săptămâni în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană. Trei sate moldovenești din stânga Nistrului au trecut în subordinea Tiraspolului?

PE SCURT Așa-zisele autorități transnistrene anunță că aproape 80% dintre cazurile de COVID-19 au fost tratate.  Thomas Mayr Harting, reprezentantul...

Politică3 săptămâni în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană. „Discriminare. Autoritățile moldovenești nu au anulat bacalaureatul pentru studenții din regiune”

PE SCURT Astăzi, 16 iunie, în regiunea transnistreană, se încheie starea de urgență, însă restricțiile rămân în vigoare. Acest lucru...

Istorie3 săptămâni în urmă

„Politicienii folosesc divizarea în societate, manipulând cu preferințele alegătorilor”, spune o doctoră în Științe Politice

PE SCURT Instalarea stării de urgență pare că a amplificat problemele politice și divergențele existente în societate, la fel ca...

Politică4 săptămâni în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană: Tiraspolul sugerează că s-a descurcat mai bine decât Chișinăul

PE SCURT Biroul Politici de Reintegrare a anunțat că au fost ridicate unele restricții de circulație pentru locuitorii satelor din...

Politică1 lună în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană / Autoritățile separatiste vor achita compensații de 23 euro antreprenorilor

PE SCURT În săptămâna trecută în regiunea transnistreană a fost prelungită starea de urgență, un bebeluș a fost testat pozitiv...

Politică1 lună în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană. Tiraspolul atacă Chișinăul: „Deficit de conștiință și rațiune”

PE SCURT Așa-zisele autorități din regiunea transnistreană redeschid treptat afacerile și instituțiile. 143 de beneficiari și angajați ai internatului psihoneurologic...

Advertisement

Opinii

iulie 2020
L Ma Mi J V S D
« iun.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031