Consolidarea unitatilor administrativ-teritoriale va contribui la crearea potentialului pentru autoadministrarea lor

Consolidarea unitatilor administrativ-teritoriale va contribui la crearea potentialului pentru autoadministrarea lor, considera Anatol Gudim, seful Centrului de investigatii strategice (CISR).

El a relevat, in cadrul prezentarii proiectului-pilot "Dezvoltarea raionului Straseni", ca bugetul centralizat al Republicii Moldova determina faptul ca multe raioane si localitati sunt subventionate de la centru. Autoadministrarea unitatilor administrativ-teritoriale va contribui la folosirea mai eficienta a potentialului judetelor.

Potrivit lui Anatol Gudim, proiectul-pilot privind dezvoltarea raionului Straseni a fost elaborat in cadrul proiectului PNUD "Strategia dezvoltarii". In conceptia dezvoltarii raionului Straseni a fost recunoscuta ca fiind prioritara dezvoltarea viticulturii si vinificatiei, a industriei locale si turismului.

Precum a mai remarcat Gudim, deja au fost puse la punct proiecte investitionale care dau posibilitatea de a-i familiariza pe investitorii autohtoni si straini cu infrastructura raionului, cu resursele de munca, cu sistemul de alimentare cu energie. // INFOTAG

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.