Coalitia civica pentru alegeri libere si corecte

 12 organizatii neguvernamentale, reprezentind diverse domenii (drepturile omului, mass media, administratie publica locala, drept, politici publice, etc.) anunta constituirea Colalitiei civice pentru alegeri libere si corecte.

 Misiunea Coalitiei este de a contribui la desfasurarea alegerilor libere, corecte, transparente si democratice ale Parlamentului Republicii Moldova, la consolidarea societatii civile, in vederea asigurarii unor alegeri constiente ale cetatenilor, respectarii drepturilor alegatorilor si principiilor egalitatii participantilor la procesul electoral.

 in activitatea sa Coalitia se va ghida de Carta alegerilor libere si corecte, elaborata de grupul de initiativa, in care sunt stipulate principiile si standardele de comportament electoral recomandabile celor implicati in alegeri: reprezentantilor puterii, concurentilor electorali, mass-media, ONG-uri etc.

 Coalitia exista pe principiile participarii benevole si egalitatii in drepturi a tuturor membrilor. O organizatie neguvernamentala poate deveni membru al Coalitiei in cazul in care accepta regulamentul si Carta alegerilor libere si corecte. Invitam ONG-urile interesate la urmatoarea sedinta a Coalitiei, care va avea loc pe 11 mai, orele 16.00, la sediul Centrului CONTACT (str. Bucuresti, 83).

Membrii grupului de initiativa:
    * Asociatia Presei Electronice "APEL"
    * Asociatia pentru Democratie Participativa ADEPT
    * Centrul CONTACT
    * Centrul Independent de Jurnalism
    * Comitetul Helsinki
    * Institutul de Politici Publice
    * Institul de Politica Informationala
    * Liga pentru Apararea Drepturilor Omului LADOM
    * Agentia Media "Impact"
    * Juristii pentru Drepturile Omului
    * IDIS Viitorul
    * Transparency International

Vezi deasemenea:
 
Raport nr. 3 “Monitorizarea procesului electoral”
  Web sitel www.coalitia2005.md
  Coalitia civica pentru alegeri libere si corecte
  Carta alegerilor libere si corecte
  Regulament 
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.