Connect with us
"
"

Ecologie

CLICKPAY.MD / Au devenit posibile transferurile de la card la card de peste hotare

Publicat

pe

Din momentul lansării, platforma inovatoare Clickpay.md oferă clienților oricărei bănci din Moldova servicii revoluționare și unice, cum ar fi transferurile de la card la card, știind doar numărul de telefon mobil al destinatarului. Acum, platforma a lansat încă un serviciu inovator – transferuri de bani de la card la card din străinătate în Moldova! Având un card Mastercard care aparține unei bănci din străinătate, cei dragi îți pot trimite bani de peste hotare rapid și simplu pe orice card moldovenesc!

Acum, nu trebuie să-ți faci griji și să cauți mereu cele mai optimale condiții pentru transferurile de bani de peste hotare acasă, rudelor și celor apropiați. Prin Clickpay.md poți trimite bani de la card la card în doar câteva click-uri, oriunde te-ai afla și de pe orice gadget. Pentru a face transferul, nu ai nevoie de o autentificare preliminară sau alte acțiuni suplimentare.

Pe Clickpay.md, poți face un transfer cu ușurință:

  • de pe orice card Mastercard din străinătatepe orice card moldovenesc Visa sau Mastercard;
  • de pe orice card emis de oricare bancă moldoveneascăîn orice colț al țării sau al lumii, transferurile fiind posibile între cardurile din același sistem de plăți (Visa→Visa sau Mastercard→Mastercard) și între cardurile diferitor sisteme de plăți (Visa→Mastercard sau Mastercard→Visa);
  • între cardurile băncilor din Moldova, știind doar numărul de telefon mobil al destinatarului.

Cu Clickpay.md nu trebuie să-ți faci griji de siguranța datelor tale bancare! Platforma a fost elaborată de către FinComBank S.A. în colaborare cu Romcard, lider în furnizarea serviciilor privind tranzacțiile cu carduri bancare din România, care activează în domeniul procesării bancare de peste 20 de ani. De asemenea, această platformă este concepută în conformitate cu standardele internaționale de securitate a informațiilor Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS), ce țin de stocarea, prelucrarea, transmiterea şi gestionarea datelor deținătorilor de carduri, și a primit certificate de securitate din partea SSL (HTTPS).

Clickpay.md scurtează distanțele mari și te ajută să fii mai aproape de familie și de cei dragi, oriunde te-ai afla. De asemenea, platforma îți protejează banii și garantează securitate maximă pentru fiecare transfer, din momentul în care îl efectuezi și până la primirea banilor pe card!

Pentru a face cunoștință cu tarifele și limitele unui transfer, accesează linkul AICI.

Vrei să transferi banii cât ai zice pește? Am pregătit pentru tine un GHID VIDEO

Contactează-ne!
Acordă întrebări în secțiunea Feedback
sau apelează serviciul suport clienți: +373 22 269 966
De asemenea, ne poți găsi pe Facebook

Ecologie

Un robot, la Chișinău, te remunerează când reciclezi plastic, sticlă sau metal

Publicat

pe

De către

Într-un singur an, cinci supermarketuri din Islanda au reușit să adune un milion de sticle de plastic datorită aparatelor automate de reciclat ambalaje sau reverse vending machines (RVM) așa cum sunt cunoscute la nivel mondial.

Aceste mașini de distribuție inversă, au devenit populare în multe țări ale lumii. Astfel, în loc ca utilizatorul să pună bani într-un distribuitor automat și să scoată un produs (ca în cazul mașinilor automate de cafea, dulciuri și altele, de exemplu), în acest caz utilizatorul introduce un produs (recipiente goale de sticlă, metal, plastic/ pet-uri) și primește în schimb o recompensă. Poate fi vorba despre bani sau cupoane de reducere și alte facilități.

Cel mai mare furnizor inclusiv de mașini automate de reciclare este compania Tomra, o corporație multinațională norvegiană fondată de frații Tore și Petter Planke în anul 1972. Aceștia au început să producă și să vândă RVM –uri pentru colectarea a tot felul de ambalaje. Compania a luat avânt după ce, în 1974, un lanț de magazine suedez, care comercializează băuturi alcoolice, a cumpărat 100 de aparate automate.

Automatele de reciclat au ajuns la Chișinău

În prezent, 82 000 de aparate Tomra sunt instalate în întreaga lume, iar recent au ajuns și la Chișinău. Acestea sunt instalate în parcările magazinelor Kaufland din Capitală, în sectorul Botanica, pe strada Decebal 99/2 și în sectorul Ciocana, pe strada Mircea cel Bătrân 25/1.

De altfel, grija față de mediu este unul din angajamentele de bază pe care este construită strategia Kaufland la nivel internațional. Prin instalarea mașinilor de reciclat, rețeaua își dorește să reducă nivelul poluării și mai ales, să-și încurajeze clienții să adopte o atitudine responsabilă față de natură.

„Programul este inițiat și derulat 100% de către Kaufland și aduce în utilitatea publică, tehnologia de ultimă generație în materie de protejare a mediului înconjurător. Noi toți trebuie să ne asumăm un angajament pentru lumea în care trăim și pentru generațiile viitoare. Implicarea face diferența și doar împreună putem crea o lume mai bună pentru fiecare”, spune Cristina Aramă, PR manager Kaufland Moldova.

Cum funcționează acestea

Aparatele de reciclat sunt self-service și acceptă trei tipuri de ambalaje: PET-uri (cu volum de până la 3 litri), sticlă și doze de aluminiu (cu volum de până la 1 litru). Containerele sunt complet tehnologizate cu o capacitate de procesare a ambalajelor de până la 60 de recipiente pe minut.

Ba mai mult, Kaufland își răsplătește clienții care aleg să fie responsabili. La fiecare 5 produse reciclate, indiferent de tipul de ambalaj – aparatul eliberează un voucher de reducere pentru produsele din promoțiile anunțate de magazin.

Ambalajele, fie de aluminiu, sticlă sau plastic, pot fi introduse aleatoriu în container, iar aparatul va identifica singur tipul de ambalaj și îl va sorta și direcționa spre coșul corespunzător fiecărui tip de material. Aparatele sunt dotate cu senzori de măsurare a gradului de umplere, senzori de mișcare, camere de supraveghere și linie de sortare. După ce se introduc cele 5 recipiente, aparatul eliberează automat voucherul.

Regulile reciclării

Doritorii de a recicla ambalajele trebuie să respecte câteva reguli:

Recipientele introduse trebuie să fie cât mai curate și nedeteriorate, în caz contrar nu sunt acceptate de aparat

Recipientele trebuie să fie golite de conținut

Aparatul eliberează un voucher de reducere numai pentru 5 recipiente depuse

Se poate depune orice combinație din cele trei tipuri de materiale acceptate – PET, sticlă sau aluminiu.

Containerele corespund celor mai riguroase standarde de mediu și calitate, având toate certificările necesare. Aceste mașini cu distribuție inversă sunt deosebit de frecvente în țările în care există o legislație strictă cu privire la reciclare.

Islandezii sunt încântați!

Aparatele automate de reciclare au devenit populare în Islanda, în mai 2018, când au fost instalate în cinci supermarketuri. Într-un an s-au adunat peste un milion de recipiente de plastic. Peste două treimi dintre clienții magazinelor au folosit mașinile cel puțin o dată pe săptămână, iar feedback-ul a fost foarte pozitiv. Astfel, 95% dintre clienți cred că această schemă de reciclare trebuie extinsă în toate magazinele.

În nord-estul Americii de Nord s-au colectat peste două miliarde de recipiente în anul 2018 prin intermediul aparatelor automate de reciclare Tomra. Totodată, la nivel global, anul trecut s-au adunat 40 de miliarde de recipiente, iar în 2017 – 35 de miliarde.

Magazinele Kaufland oferă o experiență plăcută clienților săi

Amintim că, pe 26 septembrie, Kaufland a deschis ușile primelor sale două magazine în Chișinău, în sectorul Botanica, pe strada Decebal 99/2 și în sectorul Ciocana, pe strada Mircea cel Bătrân 25/1, acolo unde se găsesc și aparatele automate de reciclat.

Magazinele sunt construite în conformitate cu cele mai moderne standarde de design și beneficiază de o amenajare aparte, astfel încât clientul să aibă parte de o experiență plăcută la cumpărături. Kaufland intenționează să construiască 20 de magazine în Republica Moldova.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

SocialO oră în urmă

Trei știri bune: Film în pod, chipsuri sănătoase și solidaritate împotriva virusului

Pe urmele lui Zaharia Cușnir Astăzi va avea loc premieră unui film în care regizorul Victor Galușca reconstruiește momentul în care au fost găsite legendarele negative...

Social3 ore în urmă

Un genocid sovietic nerecunoscut, discutat la Europa Liberă

S-au trezit în miezul nopţii, în trenuri pentru vite, fără cei dragi alături, fără nume, fără bunuri, îmbulziți cu alți...

Social5 ore în urmă

6 iulie 2020. COVID-19, PE SCURT: 369 cazuri de infectare și 13 decese în weekend

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în...

LifestyleO zi în urmă

Recomandare Moldova.org / 5 experiențe pe care poți să le ai ca turist în Moldova, de la Cristina Ostapenco

Gazda rubricii cu recomandări din această săptămână este Cristina Ostapenco, travel consultant la Go Travel. Nu stă o zi locului,...

Sănătate3 zile în urmă

COVID-19 poate afecta sănătatea pe termen lung: evaluările efectuate în proiectul „Grijă pentru colegi” arată consecințele infecției

Peste 60 de persoane au beneficiat deja de investigații și consultații medicale gratuite în cadrul Proiectului „Grijă pentru colegi”, lansat...

Politică3 zile în urmă

Protest în regiunea transnistreană: „Noi nu vă limităm în totalitate”

PE SCURT Ieri în Râbnița a avut loc un protest după ce așa-zisele autorități transnistrene au anulat permisele locuitorilor care...

Divertisment3 zile în urmă

Cine a fost Lidia Istrati – scriitoarea care a votat cu ambele mâini Declarația de Independență

Politiciana și scriitoarea Lidia Istrati a fost parlamentară în două legislaturi și persoana care, la 27 august 1991, a votat...

Advertisement

Politică

Politică7 zile în urmă

Ce înseamnă schimbările în Constituția Rusiei și cum ar putea influența regiunea transnistreană. Explicăm

PE SCURT De pe 25 iunie până pe 1 iulie are loc referendumul pentru modificarea Constituției Federației Ruse. În regiunea...

Politică2 săptămâni în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană. Trei sate moldovenești din stânga Nistrului au trecut în subordinea Tiraspolului?

PE SCURT Așa-zisele autorități transnistrene anunță că aproape 80% dintre cazurile de COVID-19 au fost tratate.  Thomas Mayr Harting, reprezentantul...

Politică3 săptămâni în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană. „Discriminare. Autoritățile moldovenești nu au anulat bacalaureatul pentru studenții din regiune”

PE SCURT Astăzi, 16 iunie, în regiunea transnistreană, se încheie starea de urgență, însă restricțiile rămân în vigoare. Acest lucru...

Istorie4 săptămâni în urmă

„Politicienii folosesc divizarea în societate, manipulând cu preferințele alegătorilor”, spune o doctoră în Științe Politice

PE SCURT Instalarea stării de urgență pare că a amplificat problemele politice și divergențele existente în societate, la fel ca...

Politică4 săptămâni în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană: Tiraspolul sugerează că s-a descurcat mai bine decât Chișinăul

PE SCURT Biroul Politici de Reintegrare a anunțat că au fost ridicate unele restricții de circulație pentru locuitorii satelor din...

Politică1 lună în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană / Autoritățile separatiste vor achita compensații de 23 euro antreprenorilor

PE SCURT În săptămâna trecută în regiunea transnistreană a fost prelungită starea de urgență, un bebeluș a fost testat pozitiv...

Politică1 lună în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană. Tiraspolul atacă Chișinăul: „Deficit de conștiință și rațiune”

PE SCURT Așa-zisele autorități din regiunea transnistreană redeschid treptat afacerile și instituțiile. 143 de beneficiari și angajați ai internatului psihoneurologic...

Advertisement

Opinii

iulie 2020
L Ma Mi J V S D
« iun.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031