Connect with us

Partidul Democrat din Moldova

Biserica din Trușeni, platformă electorală pentru Constantin Țuțu

Publicat

pe

Izul electoral al activității deputatului Constantin Țuțu este tot mai puternic în circumscripția uninominală nr. 33, mun. Chișinău. În această circumscripție se includ localitățile: Trușeni, Sângera, Durlești, Codru, Băcioi.

Ieri, deputatul a fost prezent la slujba de duminică în biserica din comuna Trușeni. Potrivit enoriașilor, Țuțu a fost prezent aproximativ 20 de minute, timp în care a fost lăudat de către parohul bisericii, Andrei Secrii.

„Părintele a zis despre deputatul Constantin Țuțu că este băiat bun, că face mult pentru Trușeni, că ajută primarul. Primarul era prezent și el la slujbă”, a menționat un locuitor al satului în grupul localității pe facebook.

De asemenea, drumurile din localitate au fost reparate din banii contribuabililor, iar Primăria Municipiului Chișinău, la insistența și nenumăratele proteste ale oamenilor, a deschis o nouă rută de troleibuz. Totuși, deputatul Țuțu își atribuie aceste merite. „Mă voi asigura ca drumul să fie reparat complet și de asemenea vom aduce în suburbie și primele troleibuze fără fir”, menționează deputatul.

Mă aflu acum împreună cu viceprimarul comunei Trușeni, Victor Masleaev, pe strada 27 August, care reprezintă și…

Geplaatst door Țuțu Constantin op Vrijdag 2 november 2018

Cum deputatul își face publicitate în celelalte suburbii

Durlești:

Oameni de valoare și cu demnitate. Sunt mândru să vă spun ca am trăit astăzi o experiență impresionantă cu acest grup de…

Geplaatst door Țuțu Constantin op Zaterdag 3 november 2018

Băcioi:

Dragi prieteni, am plăcerea să vă anunț că drumul de acces spre comuna noastră dragă, Băcioi, deja se repară. Mulțumesc…

Geplaatst door Țuțu Constantin op Dinsdag 30 oktober 2018

Sângera:

Am fost tot campionatul alături de ei și evident că nu puteam lipsi astăzi, în finală. Felicitări băieților din Sângera…

Geplaatst door Țuțu Constantin op Zondag 28 oktober 2018

Codru:

Am felicitat-o astăzi pe doamna Directoare, Tatiana Cobzac, precum și întreg colectivul de profesori, cu ocazia…

Geplaatst door Țuțu Constantin op Donderdag 1 november 2018

În cadrul sistemului de vot mixt, 50 de deputați vor fi aleși pe liste de partid, iar 51 vor fi aleși în circumscripțiile uninominale.

Alegeri

Un candidat PDM, neînregistrat pentru a doua oară de CEC

Publicat

pe

Mihai Stratulat nu a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală pentru a doua oară, după ce a fost depusă o contestație. Din cele 711 de semnături prezentate în susținerea acestuia, 239 au fost declarate nule. Potrivit Codului Electoral, un candidat este înregistrat dacă prezintă cel puțin 500 de semnături valabile.

Erorile comise în lista de semnături se referă la lipsa numelor oamenilor, seria actelor de identitate, semnături repetate, peste o sută de persoane nu fac parte din circumscripția nr. 26, dar și alte nereguli.

Potrivit CEC, cazul va fi transmis altui raportor din cadrul Comisiei Electorale Centrale și se va examina la ședința următoare, întrucât și Consiliul electoral de Circumscripție nr. 26 ar fi admis erori.

Citiți și: Un candidat la funcția de deputat, respins. Este de la PDM

Mihai Stratulat este medic pediatru și candidează din partea Partidului Democrat pe circumscripția nr. 26 din capitală.

Citește mai departe

Partidul Democrat din Moldova

Lista electorală PDM: Ce zice Andrian Candu despre includerea Otiliei Drăguțanu și lipsa lui Marian Lupu

Publicat

pe

De către

Președintele Parlamentului Andrian Candu a menționat astăzi la o conferință de presă că la formarea listei electorale a Partidului Democrat pentru scrutinul parlamentar s-au luat în considerare mai multe criterii, primul fiind devotamentul față de partid.

Totodată, Andrian Candu a subliniat că această listă „ca și componență și ordine” poate fi modificată până în 24 ianuarie.

„Când s-a format lista electorală s-au luat în considerare câteva criterii. În primul rând este vorba de devotamentul față de partid prin activitatea desfășurată de acei candidați, activitate la nivel național, dar și regional. Meritocrația, cu alte cuvinte. Doi – experiența profesională și profilul profesional, persoane din diverse domenii care să ne ajute în viitorul Parlament să muncim… Trei – cota de 40 la sută sau echilibrul de gen. Alte criterii ce ține de viitoarele inițiative legislative nu au stat la bază”, a relatat Andrian Candu.

Totodată, președintele Parlamentului a declarat presei că el personal nu va candida în nicio circumscripție uninominală, figurând doar pe lista de partid.

„Eu personal particip în alegeri pe lista de partid, pe circumscripția națională, și voi susține partidul și colegii care candidează pe circumscripții uninominale, a spus Candu.

Fiind întrebat despre includerea în listă a Otiliei Drăguțanu, care ocupă a 11-a poziție, Andrian Candu a declarat că aceasta este cunoscută „ca și nefiind soția ex-guvernatorului BNM, are propriile sale afaceri și promovează antreprenoriatul între femei”.

Pe lângă faptul că este soția fostului guvernator BNM, doamna Drăguțanu este un om de afaceri, un exponent foarte bun al oamenilor de afaceri – femei, cu un rol deosebit în tot ceea ce înseamnă societatea civilă și promovarea mediului de afaceri. Este un bun profesionist în domeniul în care activează și este foarte activă în societate. Considerăm că aceste calități profesionale merită a fi luate în considerație și eu mă bucur că a acceptat să facă parte din echipa PDM, nefiind afiliată politic”, a relatat Andrian Candu.

Potrivit lui, „calitatea de candidat pe lista PD se bazează pe alte criterii decât soție, soț, afiliere, afinități, etc”.

În același timp, fiind întrebat de ce lipsește Marian Lupu pe lista PDM și dacă „i se pregătește vreo nouă funcție”, Andrian Candu a răspuns laconic: „Nu cunosc să se pregătească vreo funcție pentru Marian Lupu. Știu că sunt discuții mai multe privind implicarea lui și activitățile pe care le va desfășura dlui în continuare”.

În acest context, fruntașul democrat a declarat sugestiv că lista poate fi modificată până în 24 ianuarie. „Listele pot fi modificate ca și componență și ordine până în 24 ianuarie”, a adăugat Candu.

La 26 decembrie, Partidul Democrat a făcut publică lista candidaților pe circumscripția națională în cadrul alegerilor din 24 februarie. Astfel, cap de listă este liderul formațiunii Vlad Plahotniuc, urmat de premierul Pavel Filip și președintele Parlamentului Andrian Candu.

Lista completă a candidaților AICI.

Citește mai departe

Partidul Democrat din Moldova

PDM continuă să-și pună oamenii în funcții importante

Publicat

pe

Partidul Democrat din Moldova continuă să-și pună oamenii în funcții importante. În timp ce toată lumea stă cu ochii pe listele candidaților la alegerile parlamentare, Guvernul Filip a numit-o pe Valentina Buliga președintă Casei Naționale de Asigurări Sociale, după ce Laura Grecu și-ar fi dat demisia.

Nici pe pagina oficială a CNAS, nici pe pagina personală a fostei președinte a CNAS, Laura Grecu, nu este publicat nici un anunț de demisie.

Valentina Buliga conduce Comisia protecție socială, sănătate și familie. Anterior, ea a fost ministră a Muncii, Protecției Sociale și Familiei. Funcționara a ajuns în atenția presei și a opiniei publice atunci când a îndemnat femeile „ să spele pelincuțele” bebelușilor, atunci când acestea s-au revoltat pentru indemnizațiile prea mici pentru a crește copiii.

De la începutul lunii noiembrie, PDM a pus în funcții importante diferite persoane din anturajul lui Plahotniuc sau din partid. Corneliu Gurin, fostul procuror general, a ajuns în funcția de judecător al Curții Constituționale la decizia Consiliul Superior al Magistraturii. În ziua următoare Parlamentul îl numește pe deputatul PDM Artur Reșetnicov în funcție de judecător la Curtea Constituțională. Ulterior, Parlamentul o numește și pe Raisa Apolschi, nașa de cununie a lui Vlad Plahotniuc, judecătoare la CC.

Recent, deputatul PDM, Marcel Răducan a fost numit în funcția de președinte al Consiliului Concurenței.

De asemenea, Corneliu Mihalache, Iulian Roşca şi Lidia Viziru au fost numiți membri ai Consiliul Coordonator al Audiovizualului.

Vicepreședinta Partidului Demcorat din Moldova (PDM), Cristina Balan, a fost numită de către liderul PDM noua ambasadoare a R. Moldova în Statele Unite ale Americii (SUA) în luna mai a acestui an.

Acest lucru se întâmplă în timp ce actuala guvernare, în fața presei și la tribuna parlamentului, promite persoane tehnocrate și numiri transparente în funcții importante.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Alegeri35 de minute în urmă

CEC a respins contestația PDM împotriva ACUM

Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins contestația Partidului Democrat din Moldova (PDM), din 15 ianuarie, împotriva blocului electoral ACUM și...

SocialO oră în urmă

FOTO \ Un diacon din R. Moldova s-a fotografiat cu o femeie „aflată în gura morții”

Diaconul Ghenadie Valuța a publicat pe Facebook un selfie cu o bătrână „aflată în gura morții”, făcând referire la tinerii...

Cultură3 ore în urmă

Un bărbat și-a cumpărat un sat din Strășeni cu 6 mii de lei

Valeriu Popa și-a cumpărat satul natal, Țigănești, raionul Strășeni cu 6 mii de lei în ajunul sărbătorii creștine Sfântul Vasile....

Externe3 ore în urmă

Trump a stabilit locul unde va avea cea de-a doua întâlnire cu Kim Jong-Un

Preşedintele american Donald Trump a anunţat sâmbătă că a fost stabilit locul unde va avea a doua sa întâlnire cu...

Tehnologie4 ore în urmă

Un telefon legendar va fi relansat sub forma unui smartphone cu preţ de 1.500 de euro

Motorola RAZR a fost cel mai de succes smartphone cu clapetă al tuturor timpurilor, reuşind să se impună pe piaţă...

Alegeri5 ore în urmă

Circumscripția 19, Ivancea / Portretele candidaților

La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și...

Alegeri6 ore în urmă

Câte secții de votare vor fi deschise pentru locuitorii regiunii transnistrene

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit pe 19 ianuarie, organizarea secţiilor de votare pentru alegătorii din localitățile din stînga Nistrului...

Advertisement

Electorala 2019

Alegeri18 ore în urmă

Circumscripția 18, Orhei / Portretele candidaților

La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și...

Alegeri20 de ore în urmă

Câte secții de votare vor fi deschise în străinătate

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, la propunerea Guvernului Republicii Moldova, organizarea a 125 de secţii de votare în străinătate...

Alegeri21 de ore în urmă

Circumscripția 17, Nisporeni / Portretele candidaților

La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și...

Alegeri23 de ore în urmă

Primari, consilieri, directori – cine sunt candidații cu cele mai „tari” grupuri de inițiativă

Moldova.org, ca să vă prezinte portretele tuturor candidaților care și-au înregistrat grupul de inițiativă pentru una dintre cele 51 de...

Alegeri24 de ore în urmă

Circumscripția 30, Chișinău, sectorul Ciocana / Portretele candidaților

La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și...

AlegeriO zi în urmă

Circumscripția 38, Hâncești / Portretele candidaților

La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și...

AlegeriO zi în urmă

Guvernul a permis construcția de spații locative asociației „Lăutarii”, condusă de Botgros

Guvernul a aprobat ieri, 18 ianuarie, unele modificări la Hotărârea Guvernului privind transmiterea cu titlu gratuit a sectorului de teren –...

Advertisement

Opinii

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com