Connect with us
"
"

Economie

Asigurările auto internă și externă s-au ieftinit. Cât costă acum

Publicat

pe

Şoferii vor achita cu 15% mai puțin pentru perfectarea polițelor de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto internă și externă – RCA și Carte Verde.

Începând de azi, pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto internă (RCA) șoferii vor achita 651 de lei, cu 115 lei mai puțin. Prețul poate varia în funcție de localitatea în care este înregistrat automobilul (cele mai scumpe taxe fiind în Chișinău) și experiența șoferului.

Potrivit unei hotărâri a Comisiei Naționale a Pieței Financiare, publicate recent în Monitorul Oficial, prima de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto externă pentru Zona 1 (Ucraina și Belarus) s-a ieftinit cu 5 euro și costă 33 de euro pentru un an.

Pentru Zona 2 (Ucraina, Belarus și Federația Rusă) prima va constitui 224 de euro, spre deosebire de 261 de euro cum este în prezent. Pentru Zona 3 (toate țările Sistemului Internațional de Asigurări Carte Verde) prețul asigurării va fi mai mic cu 88 de euro și va costa 498 de euro pe an.

Prețurile au fost schimbate după ce au intrat în vigoare modificările legislative ce prevăd că intermediarilor în asigurări le este interzisă încasarea comisioanelor la intermedierea contractelor de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto internă și externă.

Directoare executivă și șefă pe toate celea. Omul care face ca lucrurile să se întâmple, căpitana corabiei și geniu matematic nedescoperit - rezolvă orice problemă.

Economie

Cât costă să te protejezi de coronavirus în Moldova?

Publicat

pe

De către

Ne-am propus să calculăm câți bani sunt necesari pentru o familie cu doi copii pentru măsurile minime de protecție împotriva COVID-19 timp de o săptămână. Precizăm că prețurile sunt aproximative, dat fiind faptul că există o gamă variată de oferte pentru măști, mănuși și dezinfectanți. În plus, situația pentru fiecare familie depinde de locul de muncă al părinților. De asemenea, am făcut calculele ținând cont de recomandările riguroase ale medicilor referitoare la utilizarea măștilor și a mănușilor.

Astfel, după două luni de carantină foarte mulți angajați au revenit la muncă. Deci, calculăm prețul a două măști de protecție: una în drum spre locul de muncă și alta înapoi spre casă pentru fiecare dintre părinți. Din aceleași considerente, luăm în calcul și prețul a două perechi de mănuși, folosite de mulți oameni în transportul public. 

În plus, fiecare dintre maturi ar trebui să aibă la el și dezinfectant. În una din farmaciile din oraș am fost informați că o sticluță de 50 ml, dacă respectăm toate regulile de precauție, ar trebui să ne ajungă pentru o zi, cel mult două. Deci, o persoană care iese la muncă ar trebuie să folosească într-o zi două măști de protecție, două perechi de mănuși și o sticluță de dezinfectant. Dat fiind faptul că zilele de sâmbătă sunt lucrătoare, costul acestor produse trebuie înmulțit la șase.

Cost zilnic:

Costul unei măști de protecție: 8,5 lei (două per zi) – 8,5×2

Costul unei perechi de mănuși: 3,5 lei (două per zi) – 3,5×2

O sticluță de dezinfectant: 21 lei 

Cost total: 45 lei

Astfel, timp de o săptămână cu șase zile lucrătoare un angajat trebuie să achite zilnic pentru  măsurile minime de protecție 270 lei. Într-o familie unde ambii părinți sunt angajați, costul se ridică la 540 lei pe săptămână, fără a lua în considerare produsele de protecție necesare pentru copii. Dacă familia va decide să iasă din casă și duminica, va trebui să mai cheltuie bani pentru protecția tuturor membrilor săi.

În plus, în multe familii, pe lângă sticluțele de 50 ml de dezinfectant, de obicei se cumpără și câte un recipient mai mare de soluție, pentru a dezinfecta mâinile, dar și lucrurile din casă. O sticlă de 500 ml cu dezinfectant de mâini de la producătorul autohton costă 85 de lei.

Având în vedere că salariul mediu în Republica Moldova este de aproximativ 7000 de lei pe lună, putem deduce că în mediu, o familie formată din doi adulți și doi copii, cu un venit de 14000 de lei pe lună va fi nevoit să cheltuiască aproximativ 20% din veniturile sale pe produse de protecție împotriva coronavirusului. 

Citește mai departe

Economie

Cât costă întreținerea unei mașini în Moldova

Publicat

pe

PE SCURT

După ce am calculat cât costă să imporți o mașină în Republica Moldova și câte taxe „la stat” trebuie să achite un proprietar de automobil, ne-am propus să aflăm și cât scoate din buzunar un proprietar de mașină pentru întreținerea acesteia timp de un an.

Cifra trece de 12 mii de lei, în cazul în care mașina nu a suferit niciun accident sau nu s-a stricat nicio piesă, ceea ce poate genera costuri adiționale. Vă spunem cât costă anvelopele de iarnă, cât costă să le schimbi de două ori pe an, cât costă schimbarea uleiului și altele.

PE LUNG

Dacia a fost marca ce a înregistrat cele mai mari vânzări în Moldova în anul 2018. În 2018, Dacia a vândut 1,153 automobile noi în Moldova, în creștere cu 5.8% față de anul precedent. Cel mai bine vândut model continuă a fi Logan, cu 416 unități, urmat de SUV-ul Duster, cu 346 unități, și break-ul Logan MCV, cu 129 unități, scrie piataauto.md.

Prin urmare, am calculat, aproximativ, cât costă întreținerea unei mașini Dacia Logan din 2010, capacitatea cilindrică de 1400 cm3, care costă 3 500 de euro la piața second-hand în Republica Moldova. În cazul unei mașini mai scumpe, prețul asigurarării CASCO crește.

Pe lângă cheltuielile menționate mai sus, un șofer va trebui să achite numaidecât taxa de folosire a drumurilor de 840 de lei. Dacă mai vrei să pleci în vacanță în Europa, va trebui să cumperi Carte Verde cu aproximativ 700 de lei.

Citește mai departe

Economie

Câte taxe „la stat” trebuie să achite un proprietar de automobil în Moldova

Publicat

pe

De către

PE SCURT

La mijlocul anului 2019, în Republica Moldova erau înregistrate un milion de unități de transport. Cifra totală includea atât maşini noi, cât şi vechi, iar peste 625 mii erau autoturisme. Experți economici prognozează că, în cel mult 10 ani, în Moldova va avea loc dublarea, până la 2 milioane, a numărului de mijloace de transport. Dar până atunci, în acest an Republica Moldova a mai bătut un record: numărul de mașini la 1000 de familii a depășit cifra de 500 unități, ceea ce înseamnă că fiecare a doua familie dispune de un automobil. În acest context, Moldova.org a stabilit câte taxe  „la stat” trebuie să achite un proprietar de automobil în Moldova. Aceasta nu înainte, totuși, de a menționa că, după calitatea drumurilor, țara noastră se află abia pe locul 128 din 137 de state, într-un top realizat de Forumul Economic Mondial.

PE LUNG

Deci, anual posesorii de automobile achită trei plăți obligatorii – taxa rutieră, testarea tehnică și polița de asigurare auto. Dintre acestea doar prima merge „la stat”, aceasta purtând lungul generic „taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova”.

Taxa rutieră este achitată atât de persoanele fizice, cât şi de persoanele juridice posesoare de autovehicule înmatriculate în țara noastră. Potrivit legislației în vigoare, obiect al impunerii acestei taxe sunt autovehiculele înmatriculate permanent sau temporar în Republica Moldova: motociclete, autoturisme, autocamioane, autovehicule pentru utilizări speciale pe şasiu de autoturism sau de microbuz, autovehicule pentru utilizări speciale pe şasiu de autocamion, autoremorchere, remorci, semiremorci, microbuze, autobuze, tractoare, orice alte autovehicule cu autopropulsie.

Taxa se achită o dată în an printr-o plată unică şi în volum deplin. Trebuie de menționat că aceasta se calculează în funcție de capacitatea cilindrică a motorului.

Taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republicii Moldova:

Taxa la motociclete sunt calculate și prevăzute în Codul Fiscal:

Motociclete: până la 500 cm3 inclusiv unitate – 300 lei
Motociclete peste 500 cm3 unitate – 600 lei/unitate

Cea la autoturismele trebuie calculată reieșind din următoarele criterii :

a) de până la 2000 cm3 inclusiv cm3 0, 60 lei
b) de la 2001 la 3000 cm3 inclusiv cm3 0,90 lei
c) de la 3001 la 4000 cm3 inclusiv cm3 1,20 lei
d) de la 4001 la 5000 cm3 inclusiv cm3 1,50 lei
e) de peste 5001 cm3 cm3 1,80 lei

Deci, Codul fiscal nu indică direct suma spre achitare, dar proprietarii de autoturisme știu că pot să acceseze serviciul guvernamental MPay la adresa https://mpay.gov.md, unde pe lângă plata online poate să calculeze și suma ce urmează a fi achitată.

Următoarea plată care trebuie achitată de posesorii de automobile este cea cea pentru testarea tehnică a automobilului. Testarea Tehnică (TT) se efectuează pentru a verifica unităţile de transport auto dacă corespund normelor şi standardelor naţionale de securitate a circulaţiei rutiere şi a protecţiei mediului înconjurător. Aceasta este obligatorie și nu se va efectua fără prezentarea documentului de plată ce confirmă achitarea taxei pentru anul curent. Taxa se achită indiferent de rezultatele testării tehnice obligatorie. Lista stațiilor de testare tehnică auto care activează pe teritoriul Republicii Moldova.

Tarifele percepute la reviziua tehnică:

Motociclete                     50 lei
Până la 2000                  150 lei
De la 2001                       200 lei
De la 3501 la 10000      250 lei

În final, cea de-a treia plată este RCA, care se descifrează ca asigurare obligatorie de răspundere civilă auto. Asigurarea RCA este o asigurare prin care terții prejudiciați în urma unui accident auto, produs din vina conducătorului auto asigurat, primesc despăgubiri pentru daunele materiale și/sau decesul ori vătămările corporale suferite. Plata pentru aceasta se stabilește în funcție de mai multe criterii, cum ar fi, numărul persoanelor admise la conducere, capacitatea motorului, dacă a mai fost sau nu asigurat automobilul, viza de reședință a proprietarului.

De exemplu, posesorul unui automobil cu capacitatea de 1400 cm3 va avea următoarele plăți anuale:

Din toate plățile, doar taxa pentru utilizarea drumurilor merge în fondul rutier. Fondul rutier se instituie în cadrul bugetului de stat și se utilizează pentru finanțarea:

  •  întreţinerii, reparaţiei şi reconstrucţiei drumurilor publice naţionale și locale;
    proiectării de drumuri;
  •  dezvoltării bazei de producţie a unităţilor care efectuează lucrări de întreţinere a drumurilor, procurării tehnicii şi utilajului pentru acestea;
  • producerii de materiale de construcţie rutieră;
  • lucrărilor de cercetare ştiinţifică, de proiectare şi construcţie în domeniu;
  • administrării gospodăriei drumurilor;
  • cheltuielilor de deservire şi rambursare a împrumuturilor cu destinaţie specială aprobate prin lege, conform art.2 alin.(2) din prezenta lege.

Experții în domeniu au calculat că Fondul Rutier este format circa 90 la sută din accizele pentru produsele petroliere şi taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în RM. Regulamentul cu privire la constituirea şi utilizarea fondului rutier, prevede că, cel puţin, 50% din fond trebuie repartizate pentru finanţarea lucrărilor de întreţinere, reparaţie şi reconstrucţie a drumurilor naţionale.

În ultimii 7 ani, cheltuielile anuale din fondul rutier au variat între 972,4 milioane lei (în 2018, minim) şi 1.363,9 milioane lei (în 2014, maxim) În 2019, urmau să fie repartizați peste un miliard 24 milioane de lei din fondul rutier pentru întreținerea de rutină a drumurilor publice naționale, dar și pentru executarea lucrărilor de reparație.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Social6 ore în urmă

14 iulie 2020. COVID-19, PE SCURT: 358 de pacienți sunt în stare gravă. Trei persoane au decedat

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în...

Alegeri23 de ore în urmă

Pandemia, pretext pentru a restricționa votul în diasporă? Soluții

Pe data de 10 iulie 2020, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde” Igor Dodon a făcut o declarație despre următoarele alegeri...

SocialO zi în urmă

Trei știri bune din Moldova: rezerve locale pentru iarnă, cetatea Sorocii în imagini și clătite olandeze la Chișinău

Umple-ți borcanele la Cămara Fest În fiecare sâmbătă de august în Scuarul Catedralei Mitropolitane va fi organizat un târg al...

OpiniiO zi în urmă

Viorica Ataman: „Turismul din Moldova nu-i tocmai child-friendly”

Viorica Ataman e una dintre cele mai bune cunoscătoare a destinațiillor autohtone, a colindat Republica Moldova în lung și în...

SocialO zi în urmă

13 iulie 2020. COVID-19, PE SCURT: 57 cazuri noi de infectare și șapte decese

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în...

Lifestyle2 zile în urmă

Partea plină a paharului. Lucrurile bune pe care ni le-a adus pandemia

PE SCURT Înainte de pandemie, cu o zi înainte ca echipa Moldova.org să înceapă munca de acasă, din autoizolare am...

Politică4 zile în urmă

Pe banii noștri: un deputat în căutarea identității și două partide care s-au lansat în gaming și aplicații mobile

La începutul acestei săptămâni Parlamentul părea că nu se putea trezi. Era luni dimineața, iar în acel moment, exista cam...

Advertisement

Politică

Politică5 zile în urmă

Rezumat din Parlament: angajarea răspunderii și minus două ore de democrație

Pe ordinea de zi ședinței au fost puse inițial 42 de proiecte de legi. Printre acestea au fost și alte...

DivertismentO săptămână în urmă

Va interzice Putin curcubeul?

PE SCURT Pe 3 iulie, la o întâlnire dintre Vladimir Putin și membrii grupului de lucru pentru amendamentele la Constituție,...

Politică2 săptămâni în urmă

Protest în regiunea transnistreană: „Noi nu vă limităm în totalitate”

PE SCURT Pe 2 iulie, în Râbnița a avut loc un protest după ce așa-zisele autorități transnistrene au anulat permisele...

Politică2 săptămâni în urmă

Ce înseamnă schimbările în Constituția Rusiei și cum ar putea influența regiunea transnistreană. Explicăm

PE SCURT De pe 25 iunie până pe 1 iulie are loc referendumul pentru modificarea Constituției Federației Ruse. În regiunea...

Politică3 săptămâni în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană. Trei sate moldovenești din stânga Nistrului au trecut în subordinea Tiraspolului?

PE SCURT Așa-zisele autorități transnistrene anunță că aproape 80% dintre cazurile de COVID-19 au fost tratate.  Thomas Mayr Harting, reprezentantul...

Politică4 săptămâni în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană. „Discriminare. Autoritățile moldovenești nu au anulat bacalaureatul pentru studenții din regiune”

PE SCURT Astăzi, 16 iunie, în regiunea transnistreană, se încheie starea de urgență, însă restricțiile rămân în vigoare. Acest lucru...

Istorie1 lună în urmă

„Politicienii folosesc divizarea în societate, manipulând cu preferințele alegătorilor”, spune o doctoră în Științe Politice

PE SCURT Instalarea stării de urgență pare că a amplificat problemele politice și divergențele existente în societate, la fel ca...

Advertisement

Opinii

iulie 2020
L Ma Mi J V S D
« iun.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031