Connect with us

Tehnologie

Alege Internet Oriunde de la Unite şi ai 20 GB la doar 120 lei lunar şi modem 4G cu WiFi, cadou la conectare

Publicat

pe

De sărbători, cadourile şi comunicarea cu cei dragi sunt ingredientele cheie pentru un spirit şi atmosferă remarcabilă. Unite îţi oferă aceste ingrediente într-un singur abonament. Alege Internet Oriunde la 120 de lei lunar şi primeşte 20 GB inclus şi modem 4G cu WiFi, cadou la conectare.

Comunică cât încape, navighează pe Internet fără preocupări, continuă să munceşti intens şi din plăcere oriunde te-ai afla, iar în timpul liber priveşte multitudinea de filme disponibile online despre sărbători. Abonamentele Internet Oriunde, cele mai generoase şi avantajoase pe piaţă îţi pun la dispoziţie atâta Internet mobil încât preocuparea ta să fie doar pentru plăceri.

Iar modemul 4G cu WiFi pe care îl primeşti cadou la conectare îţi permite să conectezi la Internet oricând şi de oriunde toate dispozitivele tale ca să fii disponibil şi în trend mereu.

Apreciem fiecare zi în care eşti cu noi, de aceea pentru fiecare an petrecut în reţea, abonamentul tău devine şi mai avantajos, cu mai mult trafic de internet mobil inclus. Iar după consumarea traficului de date inclus în abonament navighezi gratuit şi nelimitat la viteză mai redusă.

În plus, acum nu mai întrerupi activităţile tale. Intră pe unite.md, indică abonamentul Internet Oriunde potrivit pentru tine şi expediază comanda online, iar noi îţi aducem contractul, cartela şi modemul direct acasă.

Bucură-te de sărbători cu cel mai mult trafic de Internet mobil inclus şi un cadou perfect, cu abonamentele Internet Oriunde de la Unite, operatorul numărul 1 de Internet mobil şi în calitate voce. Parte a familiei Moldtelecom.

Tehnologie

Care sunt telefoanele care emit cele mai multe radiații

Publicat

pe

De către

În ciuda faptului că smartphone-urile sunt dispozitive pe care le avem cu noi peste tot, există riscuri în utilizarea lor, datorate în special radiaţiilor pe care acestea le emit. Majoritatea dispozitivelor de pe piaţă din acest moment nu sunt foarte periculoase, însă multe dintre ele se apropie destul de mult de limita teoretică de 1,6- 2,0 SAR (W/kg), scrie go4it.ro.

Printre modelele de pe piaţă care emit cele mai multe radiaţii se numără modele de la OnePlus, Xiaomi, HTC şi chiar Apple şi Google.

Statista a publicat un raport referitor la nivelul de radiaţii emis de mai multe dispozitive mobile populare de pe piaţă şi a realizat o listă cu cele mai „periculoase” 16 modele de smartphone-uri. Aceste date au fost înregistrate folosind smartphone-urile la nivelul urechii, într-un apel.

Pe primul loc în acest top  figurează Xiaomi Mi A1, primul smartphone cu Android One al producătorului chinez, acesta fiind urmat de OnePlus 5T, modelul lansat în toamna anului 2017. Xiaomi Mi Max 3 este următorul, fiind urmat de cel mai recent dispozitiv de la OnePlus, modelul 6T, mai scrie  go4it.ro.

Citește mai departe

Tehnologie

Tehnologia 5G în versiunea chineză în Moldova: Riscuri și avantaje

Publicat

pe

De către

Compania ZTE este interesată să investească în implementarea tehnologiei 5G în Republica Moldova. Intenția a fost anunțată de reprezentanții companiei care s-au aflat în țara noastră. În același timp, presa străină tot mai mult vorbește despre o eventuală interdicție pe piața europeană a echipamentelor chineze pentru rețelele mobile de generație următoare din motive de securitate.

Astfel, recent reprezentanții companiei ZTE au avut întrevederi cu premierul Pavel Filip și ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici. Cei doi oficiali au declarat că țara noastră este deschisă pentru investițiile chineze, iar Jianbo Wang, director executiv ZTE a spus că apreciază deschiderea oficialilor din Republica Moldova în dezvoltarea infrastructurii IT și interesul pentru investițiile chineze.

Trebuie de menționat că  ZTE, împreună cu compania Huawei, reprezintă vârful de lance al companiilor hi-tech chineze. Acestea, însă, au fost acuzate că ar avea strânse legături cu regimul comunist chinez. Cele două companii au fost învinuite că au spionat de multe ori companiile americane în beneficiul Partidului Comunist.

Veceaslav Ioniță: ZTE este foarte competitiv la capitolul preț

Întrebat despre perspectivele implementării tehnologiei 5G în Moldova, Veaceslav Ioniță, expert IDIS Viitorul, ne-a declarat că noi trebuie să avem tehnologia 5G, iar acest fapt este dictat de transformările extrem de rapide de pe piața de telecomunicații.

Potrivit lui, pe piața de telecomunicații se întâmplă niște transformări enorme. Inițial piața de telecomunicații era dominată de  telefonia fixă, după care a venit telefonia mobilă, care practic a omorât-o pe cea fixă. Acum, însă, telefonia mobilă încet moare, iar în locul ei apare alte forme de transmitere a datelor. Telefonia mobilă deja de câțiva ani la rând înregistrează scădere a veniturilor.

„Oamenii vorbesc din ce în ce mai mult, doar că 75 la sută din comunicarea lor este prin programe de tip date, pe diverse aplicații. De aceea, toate companiile de telefonie înțeleg că viitorul este nu la convorbirile telefonice, dar la transferurile de date”, ne-a explicat Veaceslav Ioniță.

Expertul a precizat că tehnologia 5G corespunde exact evoluțiilor extrem de rapide de pe piața telecomunicațiilor , iar soluțiile propuse de companiile din China sunt destul de competitive.

Întrebat despre aspectele de securitate care nemijlocit apar în urma aplicării acestei tehnologii și despre eventuala interdicție care ar putea primi companiile chineze, Veaceslav Ioniță a răspuns că autoritățile noastre trebuie să dea răspuns la această întrebare.

Potrivit lui, este greu de stabilit dacă este vorba despre un război economic sau probleme de securitate. Țările bogate își permit să se gândească mai mult la aspecte de securitate, iar cele sărace vorbesc despre asta mai puțin.

„Percepția mea ca economist este că ZTE este foarte competitiv la capitolul preț și există risc că este un război economic, iar securitatea nu este o problemă atât de reală cum se presupune că ar fi”, a adăugat el.

UE ia în considerație propuneri de a exclude firmele chineze

Recent, agenția Reuters a anunțat cu referire la patru oficiali UE de rang înalt că Uniunea Europeană ia în considerare propuneri care ar însemna o interdicție de facto a echipamentelor Huawei Technologies Co pentru rețelele mobile de generație următoare, ceea ce va adăuga o presiune internațională asupra celui mai mare producător de telecomunicații din lume.

Sursa citată menționează că o mișcare de a exclude firmele chineze, cum ar fi Huawei, ar fi probabil bine-primită de Statele Unite, care a încercat să prevină companiile americane din a cumpăra echipamente de infrastructură Huawei și a făcut presiuni asupra aliaților să facă același lucru.

Experții de securitate americani sunt îngrijorați că tehnologia 5G ar putea fi utilizată de guvernul chinez pentru spionaj – îngrijorare pe care cei de la Huawei o numește nefondată.

Conform celor 4 oficiali UE, o opțiune luată în considerare de Comisia Europeană este modificare unei legi privind securitatea informatică din 2016, care impune companiile implicate în infrastructuri critice să ia măsuri de securitate adecvate.

Prin modificarea definiției de infrastructură critică pentru a include așa-numitele rețele mobile de a 5-a generație, legea ar preveni efectiv întreprinderile UE din a utiliza un astfel de echipament furnizat de o țară sau o companie suspectată de folosirea echipamentului său pentru sabotaj sau spionare”, spun oficialii.

„Alte schimbări ar putea fi, de asemenea, necesare sau făcute, cum ar fi modificarea regulilor de procurare”, au adăugat oficialii.

Oficialii au subliniat faptul că orice schimbări nu au fost legate de o singură companie și au fost determinate de preocupările generale privind securitatea națională referitoare la China.

O purtătoare de cuvânt a Huawei a declarat că: „Huawei este deschisă și angajată să lucreze cu instituțiile europene pentru a dezvolta un standard de securitate cibernetică pentru Europa” și a mai adăugat că deschiderea unui nou centru de informatică în martie de la Bruxelles subliniază angajamentul companiei față de Europa.

Huawei a negat acuzațiile de spionaj și sabotaj. Guvernul chinez neagă orice intenție de a spiona Occidentul și a denunțat interzicerea furnizorilor chinezi de 5G în SUA și Australia ca nefondată.

Ce este 5G şi cum funcţionează această tehnologie?

Este a cincea generaţie de conectivitate a internetului mobil, care promite viteze mult mai mari de încărcare şi descărcare, acoperire mult mai largă şi conexiuni mai stabile.

Astfel, tehnologia 5G promite viteză de descărcare de 10-20 de ori mai repede decât cea pe care o utilizăm în prezent, potrivit BBC. De exemplu, un film HD va putea fi descărcat într-un minut sau mai puţin.

Aceste cifre sunt valabile pentru reţelele 5G care vor funcţiona în prima fază alături de reţelele 4G LTE deja existente.„Orice facem acum cu smartphone-urile noastre, vom putea să o facem mai repede şi mai bine”, spune Ian Fogg, analist în cadrul Open Signal, o companie de analiză în cadrul segmentului de date mobile.

În acelaşi timp, mulţi consider că 5G va fi crucială pentru vehiculele autonome şi pentur comunicarea dintre acestea pentru a citi datele din trafic şi hărţi în timp real.

La o scară mai mică, cei care se joacă pe telefon vor experimenta mai puţine întârzieri de conexiune, sau deloc. Jocurile pe mobil ar trebui să ajungă la reacţii instante şi fără timpi de aşteptare.

China – țara cu care R.Moldova are cea mai mare balanță comercială negativă

Între timp, datele Biroului Național de Statistică arată că China se află printre primii 10 parteneri comerciali ai Republicii Moldova.

În 11 luni ale anului 2018,  țara noastră a importat din China mărfuri în valoare de circa 550 milioane lei, în timp ce exporturile au constituit doar 17 milioane lei. Astfel, China este cel de-al treilea partener comercial al țării noastre la importuri, după România și Rusia.

De asemenea, autoritățile de la Chișinău anunță periodic despre avansarea în negocierile asupra unui Acord de Liber Schimb dintre Republica Moldova și Republica Populară Chineză. Mai mult de 70% din textul legal a fost agreat, iar un element nou inclus în acord se referă la  capitolul investiții, fapt care va facilita atragerea investițiilor chinezești. Totodată, în țara noastră activează 85 de companii cu capital chinezesc.

Guvernul, la ultima sa ședință, a anunțat că vrea să reabiliteze două drumuri naționale cu sprijinul Băncii chineze, China Citic Bank Corporation Limited. Suma estimativă а împrumutului constituie 228 de milioane de euro.

Citește mai departe

Tehnologie

Un telefon legendar va fi relansat sub forma unui smartphone cu preţ de 1.500 de euro

Publicat

pe

Motorola RAZR a fost cel mai de succes smartphone cu clapetă al tuturor timpurilor, reuşind să se impună pe piaţă cu un design „futurist” pentru momentul respectiv şi un corp foarte subţire, transmite Mediafax.

În ciuda succesului modelului original şi al modelelor îmbuntătăţite care au urmat, trecerea la smartphone-uri a dus această serie de telefoane spre irelevanţă. În 2019 însă, telefoanele pliabile vor aduce pe piaţă înapoi design-urile de tip „clamshell”, iar Lenovo doreşte să readucă în prim plan brandul RAZR sub forma unui dispozitiv actualizat.

Conform Wall Street Journal, Lenovo se bazează pe brandul RAZR pentru a intra pe piaţa de dispozitive pliabile, care momentan se bucură de un singur dispozitiv disponibil: Royole FlexPai, un dispozitiv care demonstrează mai degrabă limitările de design ale acestei categorii de produse. Întrucât atât Samsung, cât şi Huawei se pregătesc de lansarea unor dispozitive pliabile în următoarele câteva luni, nu este tocmai ieşit din comun pentru un jucător important pe piaţa de electronice precum Lenovo să pregătească ceva similar.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Divertisment10 minute în urmă

De ce rănile se vindecă mai repede ziua decât noaptea

Părinții și bunicii ne spuneau mereu când eram mici și bolnavi sau răniți să dormim, pentru că somnul are rolul...

Externe14 ore în urmă

O clădire a Universității din St. Petersburg s-a prăbușit

O clădire a Universităţii din oraşul rus St. Petersburg s-a prăbuşit parţial în această seară, 16 februarie. Autoritățile susțin că...

Social16 ore în urmă

SMURD: Doi copii, născuți prematur la Kiev, au fost transportați la Chișinău

Angajații Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare (SMURD) în comun cu neonatologii AVIASAN au efectuat transportarea la Chișinău  a doi...

Social16 ore în urmă

Programul matinal al școlilor distruge educația elevilor

Pentru mulți copii și adolescenți, trezitul dimineața devreme este un adevărat calvar, care îi face pe aceștia să urască pe...

Social17 ore în urmă

100 de tineri ambasadori sărbătoresc realizările Parteneriatului Estic din ultimul deceniu

100 de tineri ambasadori europeni din Uniunea Europeană și cele șase țări partenere din Est (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica...

Justiție18 ore în urmă

Cifra Săptămânii: peste 16 mii de inculpați trimiși în judecată

Peste 16 mii de inculpați au fost trimiși în judecată timp de un an, calculează Procuratura Generală. Cei 647 de procurori din...

Social19 ore în urmă

Stresul, factorul care lovește direct în imunitate

Studiile arată că multe maladii își au originea în factorii psihici, demonstrându-se că ele sunt provocate de dezechilibrele produse de...

Advertisement

Electorala 2019

Alegeri24 de ore în urmă

(Foto) Campanie electorală, marca Sergiu Sârbu. Ce (nu) face democratul pentru a câștia simpatia alegătorilor

La 24 februarie, cetățenii Republicii Moldova sunt așteptați la urnele de vot pentru a alege viitorii deputați. Până atunci, atât...

Alegeri2 zile în urmă

Curtea de Apel a respins solicitarea PL de a exclude din cursa electorală PSRM

Curtea de Apel a respins astăzi ca neîntemeiată solicitarea Partidului Liberal de a exclude din cursa electorală PSRM. Președintele formațiunii...

Alegeri2 zile în urmă

Maia Sandu: Cea mai mare pacoste a acestor alegeri parlamentare o reprezintă dezinformarea

„Cea mai mare pacoste a acestor alegeri parlamentare o reprezintă dezinformarea, știrile false. Guvernarea cheltuie milioane pe fabricarea și distribuirea...

Alegeri2 zile în urmă

Candidatul Călin Vieru recunoaște: La alegeri, șansele mele sunt de a ajunge pe locul trei, după Năstase și Țuțu

Călin Vieru, candidat independent  în circumscripția nr.33, recunoaște că șansele sale la alegerile parlamentare sunt de a ajunge pe locul...

Alegeri3 zile în urmă

Socialiștii promit să anuleze hotărârea privind marcarea Zilei Europei pe data de 9 mai

Partidul Socialiștilor intenționează să anuleze hotărârea Parlamentului privind marcarea Zilei Europei pe data de 9 mai. Despre aceasta a anunțat...

Alegeri3 zile în urmă

„Vot interzis, alegeri fraudate”. Blocul ACUM a cerut la CEC ca cetățenii din Diasporă să voteze cu pașapoarte expirate// VIDEO

Blocul electoral ACUM a organizat în această dimineață o acțiune publică în fața Comisiei Electorale Centrale cu genericul „Vot interzis,...

Alegeri4 zile în urmă

Unirea-Democrația Acasă susține că mai mulți profesori sunt obligați să participe la întâlnirile electorale ale PDM

Partidul Unirea – Democrația Acasă susține că în multe instituții de învățământ profesorii sunt obligați să participe la întâlnirile electorale...

Advertisement

Opinii

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com