Afacere cu butoaie de vin uzate

PE SCURT

Produci vin de mulți ani și nu știi ce să faci cu butoaiele uzate? Să știi că nu ești singurul. Mai mulți antreprenori din întreaga lume au găsit o soluție inedită – să transforme aceste butoaie în adevărate camere de hotel.

Unul dintre cele mai frumoase hoteluri de acest fel este amplasat în inima unei vii ce datează din secolul al XVI-lea, în Portugalia. Acolo, în mijlocul podgoriei găsești zece butoaie gigantice. 

PE LUNG

Proprietarii podgoriei „Quinta da Pacheca”, Paulo Pereira și Maria do Céu Gonçalves, au lansat o nouă opțiune de cazare, unde oaspeții pot sta peste noapte într-un butoi de vin uriaș, echipate cu băi și paturi.

Quinta da Pacheca este o vie cu viță de vie și livezi de măslini care datează din secolul al XVI-lea, condusă de. „Ne-am gândit să construim aceste odăi în formă de butoaie de vin pentru a oferi o notă de originalitate și să fie mai atractive pentru turiștii care apreciază vinul bun și care vor să-și petreacă timpul în inima podgoriilor. Este un proiect arhitectural îndrăzneț și înțelegem că nu am dat greș”, susțin proprietarii podgoriei. Potrivit lor, odăile sunt rezervate până la mijlocul anului 2020. 

Alte opt butoaie de vin în care să poți dormi găsești și într-un sătuc din Germania. Proprietarii vinăriei „Alde Gott” din Sasbachwalden au decis să le ofere turiștilor care vin să guste vin și posibilitatea să își petreacă o noapte printre vița-de-vie, într-un butoi cu un volum de 8000 de litri. „Intrând în această odaie, veți mai simți mirosul ușor și îmbietor al unui vin bun”, spun proprietarii.

Inspirați de această idee au fost și unii antreprenori din Olanda, dar și din Chile. Însă, nu trebuie să mergi atât de departe ca să te inspiri și tu și să înțelegi cât de bine „se simte” vinul într-un butoi de stejar. Pentru aceasta, poți face o vizită la vinăria Purcari, unde vei găsi câteva camere de acest fel. Poate după acea vizită vei încerca și tu să-ți dezvolți o mică afacere care să atragă mai mulți turiști în Republica Moldova. 

Sursa foto: diez.md / daily mail

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.