CEMC a respins inregistrarea unui candidat la functia de primar general

Consiliul Electoral Municipal Chisinau a refuzat, luni, inregistrarea reprezentantului Partidului Ecologist “Alianta Verde”, Oleg Cernei, in calitate de candidat la functia de primar general al capitalei.

Potrivit membrilor CEMC, hotararea de inainta candidatura lui Cernei a fost luata de Organizatia Teritoriala Chisinau a partidului si nu de Conferinta partidului, dupa cum prevede Codul Electoral.

O alta incalcare, potrivit CEMC, a fost lipsa procesului verbal al adunarii la care a fost decisa inaintarea candidaturii lui Cernei, precum si faptul ca declaratiile privind averea imobiliara, sumele si veniturile din ultimii doi ani, sursele lor, declaratia privind abandonarea tuturor functiilor incompatibile cu functia de primar au fost datate cu anii 2006-2007.

In replica, Oleg Cernei, a declarat ca acestea sunt niste greseli tehnice si redactionale, pe care secretarul CEMC trebuia sa le depisteze la inregistrarea actelor.

“Se intelege ca a fost o indicatie de sus de a verifica cu minutiozitate pachetul de documente, pentru a gasi un motiv de a nu fi inregistrat. Voi depune din nou actele la CEMC, dar voi face mai intai o interpelare in instanta de judecata”, a precizat Cernei.

In cadrul aceleiasi sedinte, membrii CEMC au inregistrat candidatura primarului interimar Vasile Ursu, in calitate de independent. Acesta va figura pe listele electorale sub numarul cinci, in locul lui Oleg Cernei.

Pana in prezent, la CEMC au fost inregistrati cinci candidati la functia de primar general al capitalei: Dorin Chirtoaca(Partidul Liberal), Valentin Krilov (Blocul “Patria-Rodina-Ravnopravie”), Eduard Musuc (Partidul Social-Democrat), Gheorghe Sima (Uniunea Muncii “Patria-Rodina”) si candidatul independent, Vasile Ursu. // Reporter.MD

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.