Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei a transmis Procuraturii Generale dosarul ex-primarului de Chisinau

Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei a transmis Procuraturii Generale (PG) dosarul ex-primarului general Serafim Urechean, suspectat de abuz in serviciu, a comunicat pentru "INFOTAG" Grigore Ciocanu, seful aparatului directorului Centrului.

Potrivit lui Ciocanu, Centrul a acumulat toate probele necesare in acest caz. "Dosarul ex-primarului a fost transmis Procuraturii Generale (PG), institutie abilitata sa cerceteze asemenea cazuri. PG urmeaza sa ia o decizie finala in acest sens", a spus Ciocanu.

Victoria Zumbreanu, Sefa Serviciului de presa al PG, a mentionat ca organele de drept vor analiza minutios dosarul "Este deocamdata prematur sa vorbim despre acest dosar. El va fi cercetat de catre reprezentanti ai Procuraturii si, daca va fi necesar, va depus un demers catre Parlament pentru ridica imunitatea parlamentara a lui Serafim Urechean, in prezent, lider al fractiunii Alianta "Moldova Noastra", a spus Zumbreanu.

La sfirsitul anului 2004, CCCEC a intentat un dosar penal pe numele ex-primarului si al secretarului Consiliului Municipal Chisinau, Vladimir Sarban, suspectati de depasirea atributiilor in cazul procurarii a 40 ambulante pentru Spitalul de Urgenta din municipiul Chisinau, prin care ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 4 mln de lei (cca 320 mii USD).// INFOTAG

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.