Vladimir Voronin a avut o intrevedere cu ambasadorul SUA in Republica Moldova, Heather Hodges

Presedintele Vladimir Voronin a primit-o, joi, 12 mai, pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Republica Moldova, Heather Hodges, informeaza AP FLUX, citand un comunicat al Serviciului de presa al Presedintiei.

In cursul intrevederii a fost facut un schimb de opinii privind evolutia evenimentelor social-politice din tara si din regiune, presedintele referindu-se, in mod special, la rezultatele participarii delegatiei Republicii Moldova in calitate de observator la summit-ul sefilor de stat si de guvern ai tarilor membre ale SEECP.

Voronin a subliniat importanta obtinerii de catre Republica Moldova a statutului de membru cu drepturi depline al SEECP la viitoarea reuniune la varf a acestei organizatii, care se va desfasura in anul viitor in Grecia. Seful statului a mentionat ca participarea Republicii Moldova la SEECP va constitui o punte spre UE, inclusiv gratie faptului ca aceasta organizatie va intruni in curand trei membri ai Uniunii Europene.

La randul sau, ambasadorul SUA a apreciat drept un succes al diplomatiei moldovenesti participarea la SEECP, salutand activizarea demersurilor Republicii Moldova in cadrul mai multor aranjamente regionale.

Heather Hodges a mentionat interesul sporit, manifestat de comunitatea internationala fata de Republica Moldova, in special, dupa realegerea lui Vladimir Voronin in functia de sef al statului cu sustinerea reprezentantilor altor partide parlamentare si asumarea de catre presedinte a unor angajamente in vederea continuarii proceselor democratice si de integrare europeana.

In aceasta ordine de idei, a fost exprimata parerea comuna privind necesitatea perfectionarii legislatiei electorale a Republicii Moldova in perspectiva alegerilor locale din 2007. Seful statului a exprimat, in context, interesul conducerii tarii pentru desfasurarea unor alegeri democratice si transparente pentru fotoliul de primar al municipiului Chisinau, mai informeaza //  AP FLUX.

FLUX

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.