Candidatul PDM la șefia Primăriei Chișinău ar putea fi Vladimir Cebotari. Dacă nu va fi arestat

PE SCURT

Candidatul Partidului Democrat din Moldova (PDM), la șefia Primăriei municipiului Chișinău, la alegerile locale generale din 20 octombrie, va fi Vladimir Cebotari, scrie Realitatea.md cu referire la surse demne de încredere. Potrivit acestora, decizia a fost luată zilele trecute de către reprezentanții PDM, la ședința Organizației teritoriale Chișinău a Partidului Democrat.

În același timp, Newsmaker.md scrie că autoritățile ar fi pregătit arestarea lui Vladimir Cebotari. Înainte de aceasta, el va fi lipsit de imunitate parlamentară. Deputatul a declarat pentru NM că știe despre faptul că s-ar pregăti arestarea sa, dar că nu are de gând să fugă din țară.

PE LUNG

Astfel, Newsmaker.md scrie că informația despre faptul că în viitorul apropiat deputatul Vladimir Cebotari va fi lipsit de imunitate și reținut a fost confirmată de două surse diferite. Conform acestora, acest lucru se va întâmpla chiar săptămâna viitoare.

La rândul său, Vladimir Cebotari a confirmat că știe despre aceasta și că așteaptă cum vor evolua evenimentele. Potrivit lui, în spatele tuturor cestor acțiuni împotriva sa s-ar afla ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase.

„Eu știu mai multe decât el crede. Ordinul vine direct de la Năstase și de la cei care-l roagă să o facă”, a spus Cebotari pentru Newsmaker.md.

El a menționat că Năstase a vorbit deja public despre o eventuală ridicare a imunității. Cebotari se afla în acel moment peste hotare și a revenit în Moldova înainte de termen pentru a răspunde la întrebările organelor de drept. El și-a anunțat disponibilitatea de a răspunde la întrebările anchetei pe Facebook.

Pe 6 septembrie ministrul de Interne, Andrei Năstase, a anunțat că i-a expediat procurorului general interimar o scrisoare în care solicită investigarea deputatului Vladimir Cebotari și începerea procedurii de ridicare a imunității parlamentare a acestuia. El a solicitat investigarea lui Vladimir Cebotari și începerea procedurii de ridicare a imunității parlamentare pentru implicarea în furtul miliardului”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.