Vlad Plahotniuc despre noul dosar deschis în Rusia: Se fac presiuni enorme

PE SCURT

Fostul președinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a comentat deschiderea de către Federaţia Rusă a unui dosar penal pentru contrabandă şi trafic de droguri pe numele său. Ex-liderul PD a menționat că Federația Rusă i-a deschis mai multe dosare, care apăreau „fie când erau alegeri, fie atunci când Republica Moldova, sub guvernarea Partidului Democrat, lua anumite decizii care nu erau pe placul Moscovei”.

„Toate aceste dosare sunt fantezii și încercări de a implica numele meu în niște dosare care nu au absolut nici o legătură cu mine”, a declarat Vlad Plahotniuc.

PE LUNG

Interpol a respins exact pe acest motiv de hărțuire politică zeci de tentative ale Rusiei, prin care se încerca limitarea abuzivă a libertății mele de mișcare. De asemenea, am primit mesaje din partea autorităților din anumite țări în legătură cu unele acțiuni pe care Federația Rusă le-a încercat împotriva mea, prin intermediul statelor respective”, se arată într-un mesaj al lui Vlad Plahotniuc.

Potrivit lui, se fac presiuni enorme în aceste zile din partea Moscovei și în Moldova ca să i se facă dosare peste dosare, în speranța că vor fi mai eficiente. „Sunt presați oameni ca să facă declarații mincinoase împotriva mea. Scopul final este intimidarea mea”, a spus politicianul.

Plahotniuc a menționat că toate aceste lucruri care apar în spațiul public, dar și cele care încă nu se vad explică foarte clar motivul pentru care a hotărât să ia anumite măsuri de siguranță în această perioadă.

Ieri, Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a anunțat că l-au pus sub acuzare pe fostul președinte al Partidului Democrat din Republica Moldova Vlad Plahotniuc de conducerea unui cartel internațional de droguri. Potrivit anchetatorilor ruși, el ar fi participat la furnizarea de hașiș marocan, prin Spania, către Rusia.

El riscă închisoare pe viață. Aceleași acuzații au fost aduse și împotriva ex-deputatului PDM Constantin Țuțu – ancheta consideră că el a fost complice al lui Plahotniuc și dădea instrucțiunile cartelului de droguri,

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.