Igor Dodon dă asigurări că acordurile cu UE rămân în vigoare şi vor fi realizate

PE SCURT

Preşedintele Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu delegaţia deputaților europeni, condusă de vicepreşedintele Parlamentului European, Heidi Hautala. În cadrul acesteia, șeful statului a dat asigurări că noua guvernare va respecta angajamentele ce țin de acordurile semnate cu partenerii occidentali și, în primul rând, cu Uniunea Europeană.

„Am menționat că aceste acorduri vor rămâne în vigoare și vor fi realizate”, a menționat șeful statului.

PE LUNG

Igor Dodon a relatat că a exprimat mulțumiri partenerilor europeni pentru recunoașterea noii guvernări legitime din Republica Moldova, pentru susținerea permanentă și activă a țării noastre, precum și pentru asistența financiară fără precedent acordată Moldovei.

În context, președintele Dodon a menționat necesitatea implementării unor reforme adevărate și nu „decorative”, deoarece majoritatea covârșitoare a populației Moldovei, care susține noua guvernare, așteaptă schimbări spre bine.

De asemenea, a subliniat faptul că președintele, prim-ministrul și majoritatea parlamentară sunt dispuși să realizeze reforme radicale în țară.

„De asemenea, am menționat faptul că susținerea deplină acordată noii guvernări de concetățenii noștri și susținerea masivă din partea celor mai importanți parteneri ai Republicii Moldova – și din Vest, și din Est – este o șansă excelentă pentru dezvoltarea țării și noi suntem obligați să o valorificăm”, a mai spus președintele Igor Dodon.

Precizăm că Parlamentul European a trimis o delegație de deputați europeni la Chișinău, pentru a evalua situația politică din Republica Moldova și pentru un schimb de opinii cu noul guvern al țării. Din delegație au mai făcut parte Siegfried Mureșan (Partirul Popular European, România) și Claire Moody (Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților, Marea Britanie).

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.