Cum a fost întâlnit Renato Usatâi de către polițiști

PE SCURT

Câteva sute de simpatizanți ai liderului Partidului Nostru au venit la vama Sculeni. Aceștia au scandat „Renato!” și „Libertate lui Renato Usatâi”. La vama Sculeni, liderul Partidului Nostru a fost așteptat și de către polițiști și procurori.

După ce Usatâi a trecut vama Republicii Moldova, acesta a fost reținut și escortat la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) pentru audieri. Susținătorii lui Usatâi stau lângă Procuratură.

PE LUNG

„Revin acasă. Eu și susținătorii mei suntem pașnici și nu vrem niciun conflict. Cu toții, organizat, vom merge la Chișinău. Vă felicit cu această sărbătoare frumoasă”, a spus Usatâi înainte de a se apropia de vama Sculeni. După ce a trecut vama, Renato Usatâi a fost reținut de polițiști și procurori. Usatâi susține că a revenit în Moldova pentru a face ordine în dosarele ce i-au fost deschise și să fie alături de familie, prieteni și membrii de partid.

Ulterior, Inspectoratul General de Poliție a emis un comunicat de presă în care spune că: „Fiecare cetățean al Republicii Moldova are dreptul și se va bucura de o judecată dreaptă și corectă, iar drepturile acestuia vor fi respectate în integralitate. Cetățeanului Usatîi Renato,  i se vor aplica prevederile celor mai recente decizii ale instanțelor de judecată din Republica Moldova. Statul trebuie să asigure condițiile necesare și obligatorii ca drepturile și libertățile cetățenilor din Republica Moldova să nu mai fie niciodată negociate sau tranzacționate”.

Amintim că în noiembrie 2016, liderul Partidului Nostru, care se afla la Moscova, a fost dat în căutare internațională. Pe numele său a fost emis un mandat de arest pentru organizarea unei grupări criminale și comandarea asasinării bancherului Gherman Gorbunțov. Cu toate acestea, Usatâi afirma că dosarul este fabricat și îl acuza pe Vlad Plahotniuc.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.