YouTube a interzis copiilor sub 13 ani să apară în streaming-uri fără prezența adulților

PE SCURT

Platforma YouTube a introdus o serie de restricții cu scopul de a proteja copiii. Una dintre aceste restricții vizează streaming-urile în care copiii mai mici de 13 ani apar fără adulți.

PE LUNG

Echipa YouTube a comunicat în blogul lor, că măsurile care au fost deja implementate, au ca scop protejarea utilizatorilor minori și a familiilor lor.

Doar în primul trimestru al anului 2019, YouTube a șters mai mult de 800 de mii de video-uri, care încurajează comportamentul periculos și inechitabil. O altă măsură a platformei a fost deconectarea comentariilor la câteva zeci de video-uri cu participarea copiilor.

„YouTube este o companie formată  din părinți, pentru care este important să-i protejeze pe cei mici de pericolele care i-ar paște prin intermediul platformei” au declarat reprezentanții platformei pe final de text.

Reprezentanții platformei declară că YouTube nu a fost prevăzut pentru copii și a blocat conturile celor mai mici de 13, îndemnând utilizatorii minori să folosească serviciul YouTube Kids, care a fost lansat în 2015.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare