PDM: Vom transmite o invitație către PSRM pentru ca să vedem dacă putem găsi o formulă de colaborare parlamentară

PE SCURT

Partidul Democrat a anunțat că va transmite astăzi o invitație către PSRM, pentru a avea o primă discuție privind posibilitatea de colaborare parlamentară.

Intenția a fost anunțată într-o declarație a formațiunii, prezentată în cadrul briefingului partidului. Potrivit democraților, dacă se va găsi consensul necesar, atunci se va putea trece rapid la formalizarea politică a acestei soluții, „atâta timp cât ambele părți dau dovadă de flexibilitate și de dorința de a găsi compromisul”.

PE LUNG

„În cadrul discuțiilor, vor fi abordate și propunerile anunțate deja public de Partidul Socialiștilor privind formarea unei majorități parlamentare și a Guvernului, unele dintre ele sunt realizabile, inclusiv votarea unui speaker din fracțiunea PSRM. În același timp, urmează să fie discutate și propunerile de guvernare ale Partidului Democrat”, se arată în declarația PDM.

Cât privește dialogul cul Blocul ACUM, PDM a spus că a așteptat 3 luni ca deputții ACUM „să se trezească la realitate” și să înțeleagă că au fost trimiși de cetățeni în Parlament să muncească pentru ei, „nu să schimbe un șef de instituție cu altul de-al lor, nu să-și facă selfie în fotoliile de parlamentari ca niște turiști”.

„Din păcate, au dovedit că, deocamdată, sunt doar niște turiști în politică, au dovedit că trăiesc într-o lume paralelă cu realitatea moldovenilor, au rămas acolo unde au început politica – pe Facebook, nu sunt pregătiți în mod real să-și asume responsabilități în conducerea statului, au nevoie de timp să se maturizeze”, au spus democrații.

Totodată, cei de la PDMi au declarat că, viitoarea majoritate parlamentară și viitorul Guvern trebuie făcute aici, în țară, prin dialogul dintre partidele parlamentare.

„Trebuie încetată practica păguboasă prin care politicienii așteaptă ca cineva din afara țării să vină să le spună cum să guverneze sau care sunt nevoile moldovenilor. Știm mai bine ca oricine din afară care sunt nevoile prioritare ale moldovenilor, am dovedit în cei trei ani de guvernare că putem face pași concreți în rezolvarea lor, de aceea și viitorul program de guvernare pe care îl propunem este bazat pe aceste nevoi ale oamenilor”, se mai arată în delarația PDM.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.