Ex-președinții Mircea Snegur și Petru Lucinschi au vizitat sediul renovat al Președinției// FOTO

Ex-președinții Mircea Snegur și Petru Lucinschi au vizitat astăzi sediul renovat al Președinției, la invitația actualului șef de stat

Igor Dodon a precizat că a lansat invitații către toți fostii președinți, de la eveniment însă au lipsit ex-președinții Vladimir Voronin și Nicolae Timofti.

„Am efectuat o excursie prin sălile de ședințe ale instituției prezidențiale, inclusiv, în sala unde a fost adoptată Declarația de Independență a Republicii Moldova. Am ascultat cu interes amintirile relatate de cei doi foști președinți, legate de evenimentele istorice care au avut loc în această clădire”, a relatat pe Facebook Igor Dodon.

Potrivit oficialului, Mircea Snegur și Petru Lucinschi au fost plăcut surprinși de starea actuală a sediului Președinției „care a stat în paragină 9 ani de zile, iar în prezent și-a recăpătat măreția”. „Ne-am exprimat speranța că generațiile viitoare nu vor mai admite devastarea simbolurilor de stat”, a menționat președintele Dodon.

Șeful statului a  precizat că, în alt context, a făcut un schimb de opinii cu privire la situația în politica internă și externă a țării și perspectivele de dezvoltare a RM.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.