Trenul de pasageri Ungheni-Chișinău va circula cu 6 vagoane

Trenul de pasageri nr. 6826 Ungheni-Chișinău va circula permanent cu 6 vagoane, care pot acomoda 568 de persoane pe scaune și încă 300 de persoane în picioare. Cele 2 garnituri a câte 3 vagoane, urmează să fie încălzite pe perioada rece a anului.

Totodată, administrația Î.S. „Calea Ferată din Moldova” a analizat fluxul de călători în trenul nr. 6826 Ungheni-Chișinău.

Astfel, în zile de vineri seară și luni dimineața cu trenul de călători nominalizat circulă aproximativ 500-550 persoane, iar în perioada luni seara – vineri dimineața, trenul respectiv transportă aproximativ 400-450 de pasageri.

Modificările survin după ce  ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a efectuat o vizită în localitatea Sipoteni, la 22 octombrie, atunci când circulația trenului a fost blocată de un grup de călători, revoltați de numărul mic de vagoane puse în funcțiune.

În același timp, administrația Î.S. „Calea Ferată din Moldova” a efectuat și o analiză în privința fluxului de călători în trenul suburban de pasageri nr. 804/803 Chișinău-Bender-Chișinău.

În acest sens, se va pune în circulație un tren de călători cu 3 vagoane, cu capacitatea de 215 locuri, în loc de 2 vagoane puse în circulație, cu capacitatea de 132 de locuri.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.