Neaşteptat! Şeicii arabi – noii investitori la Uzina Metalurgică de la Râbniţa

Emirates Islamic Bank (Dubai) şi compania Brick Oil FZE (Emiratele Arabe Unite), ultima face parte din cele mai mari grupuri financiare din Orientul Mijlociu, vor fi noii investitori ai Uzinei Metalurgice de la Râbniţa.

Noul director al Uzinei metalurgice, milionarul kazah, Talgat Baitaziev şi adjunctul său Seimur Ahunzada au semnat un acord de investiţii cu Emirates Islamic Bank şi compania Brick Oil FZE din Emiratele Arabe Unite.

Documentul a fost semnat pe 21 martie, în Emiratele Arabe Unite, în prezenţa liderului administraţiei de la Tiraspol Evgheni Şevciuk şi a aşa-zisei șefei a politicii externe Nina Ştanski

Potrivit unui comunicat al administraţiei de la Tiraspol, acordul prevede investiţii de 140 de milioane de dolari sub formă de livrări de metal uzat, ceea ce va permite în scurt dublarea volumului de producţie a Uzinei Metalurgice.

seici

Pe 30 ianuarie 2015, în ziua când s-au împlinit 30 de ani de la darea în exploatare a Uzinei Metalurgice de la Râbniţa, grupul Metalloinvest, una dintre cele mai mari companii siderurgice din Rusia, proprietate a miliardarului Alişer Usmanov a transmis întreprinderea în proprietatea administraţiei locale. La rândul său, aceasta schimbat conducerea, numindu-l pe controversatul milionar kazah Talgat Baitaziev în fruntea întreprinderii.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.