Voronin recunoaște ca a zburat cu avioane de lux, dar spune că banii i-a avut din “ajutoare”

Liderul PCRM a recunoscut, în cadrul unei emisiuni a postului tv RTR, că informațiile legate de zborurile pe care le-a efectuat ‎cu avioane private de lux sunt reale. În legătura cu suma, de peste o zece milioane de lei, plătită pentru aceste zboruri de lux, dar și de proveniența banilor, Vladimir Voronin a declarat: “avem ajutoare în țară, dar și peste hotarele ei. ‎Persoane care ne ajută să soluționăm un șir de probleme.”

Liderul PCRM a refuzat însă să spună cine sunt aceste aceste persoane care acordă ajutoarele și pentru soluționarea căror probleme sprijină financiar zborurile sale cu avioane private.

De asemenea, Vladimir Voronin a refuzat să dea detalii despre destinațiile spre care a zburat cu avioanele private, acestea fiind preponderent locuri de odihnă de lux din Europa, el mulțumindu-se doar să spună că banii nu au fost cheltuiți din bugetul de stat.

Reamintim că presa a publicat zilele trecute mai multe documente care arată că de când se află în opoziție, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a cheltuit peste 10 milioane de lei pe zboruri cu avioane private, în special spre stațiuni turistice din Europa‎, cum ar fi Karlovy-Vary, Maribor, Innsbruk, Antalya, Atena, dar și spre alte orașe, cum ar fi Genova, Strasbourg și Munchen. De asemenea, liderul PCRM folosește avioane private și pentru deplasările pe care le efectuează la Moscova.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.