Moldcell a instalat un nou centru de operare GSM

Compania de telefonie mobila Moldcell a instalat in capitala Republicii Moldova un nou echipament – Centru de operare si dirijare GSM a statiilor de baza radio (BSC – Base Station Controller).

Noul Centru de operare GSM are menirea de a deservi si controla statiile GSM din regiunile de sud si sud-est ale republicii. Acest fapt a permis cresterea considerabila a capacitatii de lucru a statiilor de baza radio din capitala si centrul republicii, se arata intr-un comunicat de presa al companiei. "Acum traficul va fi redistribuit mai eficient, iar resursele si capacitatile de lucru ale statiilor de baza vor fi mai mari".

Compania a mai estimat ca noul Centru de operare GSM va permite instalarea unui numar mai mare de statii GSM in Chisinau, fapt care va duce la imbunatatirea considerabila atit a calitatii telefoniei mobile precum si la marirea vitezei de transport de date. // BASA-Press

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare