In sezonul curent, specialisii prognozeza majorarea productiei de tutun

In anul curent, in Republica Moldova vor semana tutun 270 de gospodarii agricole, majoritatea dintre ele incepand deja cultivarea in sere a acestei culturi.

Potrivit specialistilor din cadrul Ministerului Agriculturii si Industriei Alimentare (MAIA), suprafata totala a serelor a atins, la 1 martie curent, 600 mii de metri patrati. Agentii economici din domeniul tutungeritului au instalat 1.900 camere pentru uscarea artificiala a frunzelor verzi de tutun.

Aproximativ un milion metri patrati ocupa incaperile pentru uscarea naturala a tutunului. Dupa cum prevad specialistii MAIA, in sezonul curent, productia de tutun va fi stransa de pe o suprafata de 10 mii hectare, ceea ce constituie aproximativ cu o treime mai mult decat in anul 2004.

Conform programului de revitalizare a ramurii tutunului pana in anul 2010, Republica Moldova preconizeaza sa planteze o suprafata de 22 mii hectare, de pe care se obtina o recolta de peste 40 mii tone de frunze uscate de tutun.//REPORTER.MD

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.