In februarie rata inflatiei a constituit in Moldova 2,1 la suta

in februarie preturile la marfurile de consum si servicii au crescut in Moldova in medie cu 2,1 la suta fata de ianuarie si cu 3,2 procente fata de decembrie anul trecut.

Dupa i s-a comunicat joi agentiei "NOVOSTI-MOLDOVA" la serviciul de presa al Departamentului Statistica si Sociologie (DSS) al M, cel mai mult s-au scumpit in ultima luna produsele alimentare – cu 2,8 la suta. La unele alimente sporul a fost deosebit de mare: cartofi (+23,7 procente), legume proaspete (+13,3 la suta), fructe (+10,4 procente) si carne de vita (+6,7 la suta).

Sporul mediu al preturilor la marfurile nealimentare in aceeasi perioada a constituit 0,6 procente, la serviciile, prestate populatiei, – 2,4 la suta.

in acelasi timp, in februarie s-au redus preturile la oua (-8,2 la suta), faina de griu (-0,6 la suta), rosii de sera (-2,2 procente).

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.