Chisinau: DTV si-a reluat emisia prin satelit

Postul de televiziune DTV şi-a reluat joi, 5 iunie 2008, emisia prin satelit. Directorul postului, Ion Terguţă, a declarat pentru Info-Prim Neo că relansarea a fost programată special pentru ziua de Ispas ca un simbol al înălţării şi stabilirii relaţiilor cu lumea de pe întreg Globul.

Anterior DTV partaja canalul nr.23 cu postul municipal de televiziune Euro-TV Chişinău. Acum un an a fost lipsit de posibilitatea de a emite pe această frecvenţă. După mai multe încercări de a obţine frecvenţă de emisie de la Consiliul Coordonator al Audiovizualului, conducerea DTV a decis să emită prin satelit, obţinând destul de simplu această posibilitate.

Datorită emisiei prin satelit postul DTV va putea fi recepţionat în multiplele localităţi care au reţele de cablu şi vor prelua semnalul de pe satelit, care nu este codat. Directorul DTV susţine că televiziunea prin satelit este televiziunea de mâine, cu implicarea a noi tehnici şi tehnologii.

Referindu-se la grila de emisie, Ion Terguţă, a declarat că DTV va fi un post de ştiri şi analize documentare. De luni până vineri vor fi emise buletine de ştiri de 60 de minute la 7.00, 12.00, 14.00, 16.00, 18.00, 20.00 şi 24.00. În zilele de sâmbătă şi duminică pe post vor fi puse emisiuni de analiză şi documentare. În cadrul buletinelor de ştiri vor fi inserate dezbateri generate de tema unor reportaje. Principala politică pe care o va aborda DTV este imparţialitatea, astfel că la emisiunile de dezbateri vor participa diverşi oameni politici, analişti, reprezentanţi ai diferitor formaţiuni politice.

Colectivul DTV întruneşte 70 de oameni, inclusiv peste 20 de angajaţi ai Departamentului ştiri. //Info-prim.md

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.