7740 m2 de asfalt au fost deteriorați. Reparațiile vor costa 2.5 milioane lei

La moment, dar şi pe parcursul nopţii, la nivelul oraşului Chişinău nu s-au înregistrat probleme privind circulaţia rutieră sau funcţionarea canalizării pluviale. Toate arterele de circulaţie sunt practicabile, iar transportul public circulă conform programului, cu excepţia autobuzelor şi troleibuzelor care circulă pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi care au fost redirecţionete pe str. Bucureşti, din cauza surpării părţii carosabile pe artera centrală a oraşului, la intersecţiile cu str. Armenească şi str. Vasile Alecsandri.

În urma ploii de la începutul săptămânii curente, au fost deterioraţi circa 7740 de metri pătraţi de asfalt, iar pentru restabilirea acestora sunt necesare peste 2,5 milioane lei. Iar pentru curăţarea străzilor şi evacuarea nămolului sau a deşeurilor aduse de ape vor fi cheltuiţi circa 240 mii lei. Odată cu stabilirea vremii, drumarii vor relua lucrările de lichidare a consecinţelor ploii torenţiale. În acelaşi timp, ploile din ultimele zile au afectat acoperişurile mai multor blocuri locative din oraş, cu o suprafaţă totală de peste 10 mii metri pătraţi.

Cetăţenii pot sesiza autorităţile în privinţa pagubelor produse de ploaie, la următorul număr de telefon: „022-22-22-67” – Dispeceratul Central Municipal.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.