44 persoane concurează pentru funcția de secretar general de stat. Printre concurenţi- un fost ministru, ex-deputat şi viceminiştri

44 de candidați au fost admiși la proba interviu la concursul pentru ocuparea funcțiilor de secretar general de stat în cadrul ministerelor. Cei mai mulţi candidaţi au fost înregistraţi la Ministerul Apărării – 10 persoane, la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale – 7 persoane şi la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului – 9 persoane.

La proba interviu au fost admiși la Ministerul Economiei și Infrastructurii – 4 persoane, la Ministerul Finanțelor – 3 persoane, la Ministerul Justiției – 2 persoane, la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene – 2 persoane, la Ministerul Afacerilor Interne – 5 persoane, la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării – 2 persoane.

În lista concurenţilor figurează un fost ministru, un ex-deputat, dar şi mai mulţi viceminiştri.

Astfel, la Ministerul Agriculturii printre cei care au depus dosare figurează fostul ministrul Ion Sula, dar şi viceministrul Iurie Uşurelu.

La Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru funcţia de secretar general de stat concurează actualul viceministru Anastasia Oceretnîi, la cel de Externe- viceministru Daniela Morari, iar la Justiţie- viceministru Anatolie Munteanu.

La Ministerul Apărării şi-au depus dosarul fostul viceministru Aurel Fondos, actualul viceministru Gheorghe Galbura, dar şi fostul deputat Alexandru Cimbriciuc.

Interviurile vor fi organizate în perioada 16 – 17 octombrie.

Reamintim că în urma reformei administraţiei publice centrale, funcţia de viceministru a dispărut. Conducerea ministerelor este exercitată de către ministru, un secretar general de stat și secretari de stat. Numărul secretarilor de stat pentru fiecare minister va fi stabilit de Guvern, în funcție de domeniile de activitate ale Guvernului, transmise în competența autorității.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.