În 2017 continuă indexarea depunerilor băneşti ale cetăţenilor la Banca de Economii

Ministerul Finanțelor a inițiat plata sumelor indexate pentru deponenții Băncii de Economii care au depus cereri de înregistrare până la sfârșitul lunii aprilie curent. Astfel, din data de 29 mai își pot ridica banii persoanele care se încadrează în mai multe categorii de vârstă.

Este vorba despre deponenții născuți până în anul 1991 inclusiv – sumele indexate aferente primei etape şi deponenții născuți până în anul 1936 inclusiv – sumele indexate pentru etapa a doua.

Banii pot fi ridicați la orice oficiu/agenție a Î.S. Poșta Moldovei. Pentru a profita de indexare, beneficiarul, reprezentantul sau moştenitorul se va prezenta având asupra sa actul de identitate.

Moştenitorul va prezenta suplimentar certificatul de deces şi copia certificatului de moştenitor, autentificată notarial (în cazul lipsei dispoziţiei testamentare), iar reprezentantul – procura, întocmită în modul stabilit de legislaţie.

Deponenţi născuţi până în anul 1991 inclusiv, care nu au depus până în prezent cererile pentru indexare, pot face acest lucru  la orice oficiu/agenţie a Î.S. Poşta Moldovei, având cu sine actul de identitate şi libretele de economii ale conturilor deschise până la 1 ianuarie 1992.

În Bugetul de stat pentru anul curent sunt prevăzute circa 40 mil. de lei pentru compensarea pierderilor la depunerile băneşti ale cetăţenilor în Banca de Economii.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.