Connect with us
"
"

Divertisment

15 muzee, teatre și grădini zoologice prin care să te plimbi virtual

Publicat

pe

Și pentru că starea de urgență din țară încă mai continuă, îți propunem să faci o plimbare online prin 15 muzee, teatre și grădini zoologice din întreaga lume.

Tot mai multe muzee, teatre și grădini zoologice oferă tururi virtuale gratuite în această perioadă de pandemie, când oamenii nu pot călători în alte țări, iar ușile acestor minuni culturale sunt închise cu zăvorul, dar nu și pentru mediul online, relatează adme.ru.

1. Solomon R. Guggenheim Museum, New York

Acum, toți cei care au acces la Internet au posibilitatea să facă o plimbare virtuală prin celebrele galerii de artă ale renumitului muzeu din inima New Yorkului. Și pentru aceasta nici nu mai trebuie să iasă din casă. La muzeu te așteaptă marile opere de artă din epocile impresionismului, postimpresionismului, modernismului și modernității.

2. Rijksmuseum, Amsterdam

Parcurge sălile magnifice ale muzeului și admiră capodoperele unor maeștri olandezi celebri doar cu ajutorul dispozitivului mobil sau al computerului.

3. Louvre, Paris

Poți rătăci prin holurile Luvrului aproape la nesfârșit. Într-un tur online poți examina cu calm și cu atenție întreaga colecție bogată a muzeului parizian, fără aglomerația de turiști care nu au răbdare să-și facă un selfie. 

4. Muzeul Național de Istorie Naturală, Washington

O plimbare fascinantă prin galeriile unuia dintre cele mai vizitate muzee din lume poate fi făcută direct fără a te ridica de pe scaun. În fiecare dintre săli vei avea acces la o panoramă circulară, datorită căreia poți vedea toate exponatele cele mai uimitoare și comorile antice ale muzeului.

5. Muzeul Metropolitan de Artă, New York

Muzeul adăpostește peste 2 milioane de opere de artă, dar nu trebuie să vii la New York pentru a te bucura de ele. Pe site-ul muzeului vei găsi o colecție online și tururi virtuale ale unor săli, care prezintă cele mai impresionante tablouri, inclusiv lucrări ale lui Vincent Van Gogh.

6. Muzeele Vaticanului

Muzeele Vaticanului prezintă o colecție extinsă de relicve, fresce și sculpturi clasice. Acum poți face un tur online al muzeului și poți admira exponate faimoase, inclusiv lucrările lui Michelangelo din Capela Sixtină.

7. Muzeul Teatrului Dali, Girona

Teatrul și Muzeul Dali, amplasat în orașul Figueres din Catalunia, îți prezintă o serie de lucrări speciale ale marelui pictor.  

8. Ermitaj, Sankt Petersburg

Colecția acestui muzeu de renume mondial este atât de vastă încât turiștii nu pot să-l parcugă în întregime nici măcar într-o zi întreagă. Însă, de această dată nu trebuie să te grăbești, ci să te plimbi virtual liniștit prin cele 45 de săli de lux ale muzeului și, însoțite de muzică magică, vă puteți bucura de peste 600 de capodopere ale artei mondiale.

9. British Museum, Londra

Acest muzeu iconic englezesc oferă vizitatorilor virtuali posibilitatea de a vedea cele mai rare exponate, care sunt uneori ascunse de turiștii obișnuiți.

10. Opera de Stat din Viena

Spectacolele la care cu greu ajungeai ca un simplu turist, acum pot fi savurate absolut gratuit. Cele mai frumoase spectacole ale Operei de la Viena au devenit disponibile pentru vizualizare pe site-ul teatrului. Calendarul evenimentelor culturale este programat cu câteva săptămâni înainte.

11. Metropolitan Opera, New York

Opera metropolitană din New York City a făcut posibilă vizionarea celor mai bune spectacole ale sale absolut gratuite pentru toți spectatorii din lume, deschizând accesul la înregistrări ale unor spectacole clasice celebre. Pe pagina teatrului poți găsi repertoriul actual pentru a alege ziua și piesa pe care vrei să o urmărești. 

12. Teatrul Mariinsky, Sankt Petersburg

Pe site-ul teatrului găsești lista spectacolelor care pot fi vizionate online. Această listă este actualizată săptămânal.

13. Grădina zoologică, Houston

Acum poți urmări viața secretă a animalelor sălbatice în timp real, indiferent unde te-ai afla. La grădina zoologică din Houston, poți singur decide unghiul camerelor și alege ce animal vrei să vezi. 

14. Acvariu, Baltimore

Fă o plimbare virtuală prin unul dintre cele mai mari acvarii din SUA. IAici vei descoperi atât locuitorii apelor calde ale Mării Caraibelor, cât și a Arcticului înfiorător.

15. Grădina zoologică, Atlanta

Gradina zoologică din Atlanta îți oferă posibilitatea să facio vizită gratuită pandei, dar și să vezi multe animale unice în orice parte a zilei. 

Divertisment

De unde te poți împrumuta rapid??

Publicat

pe

De către

Există multe situații cu care se confruntă oamenii în viața de zi cu zi, și care îi obligă să caute diferite soluții pentru a face rapid rost de bani.

Unii oameni din diferite motive se pot confrunta cu o criză financiară atât de mare, astfel încât să nu își poată plăti la sfârșit de lună facturile. Alții au nevoie disperată de bani pentru a-și putea permite să își cumpere medicamentele.

Există situații în care oamenii rămân fără loc de muncă, iar astfel, până când își găsesc un nou job, trebuie să aibă bani pentru a putea supraviețui de la o lună la alta, iar din acest motiv caută cele mai eficiente surse de împrumut.

Când vine vorba de împrumut rapid pe termen scurt, oamenii se gândesc fără doar și poate să ceara ajutorul familiei, iar aceasta se poate dovedi o idee genială în multe rânduri, firește, dacă membrii familiei dispun de suma de bani de care este nevoie.

Alții aleg să treacă pragul caselor de amanet pentru a solicita un împrumut. Casele de amanet împrumuta fiecare persoană care a trecut de pragul vârstei de 18 ani, cu condiția să lase la schimb un bun de valoare drept garanție.

Cel mai des, se optează pentru amanet bijuterii, ceea ce înseamnă ca persoanele care au nevoie de bani, pot alege să își lase bijuteriile drept garanție caselor de amanet, pentru a obține o suma de bani în schimbul acestora.

Casele de amanet primesc drept garanție bijuterii din aur, bijuterii din argint sau chiar și din platină, bijuterii cu diamante și diferite alte pietre prețioase, etc.

Lucrurile sunt foarte simple în ceea ce privește amanetarea bijuteriilor, și anume clientul trece pragul casei de amanet având asupra sa bijuteria pe care dorește să o închirieze, dar și cartea de identitate pentru încheierea contractului de amanet bijuterii.

Bijuteria sau bijuteriile pe care dorește să le amaneteze, vor fi evaluate atent de către personalul casei de amanet, care are experiență și vaste cunoștințe în verificarea bijuteriilor.

Apoi, bijuteria va fi cântărită iar clientului îi va fi propusă o sumă de bani. Daca acesta acceptă, se face amanetarea bijuteriei, se încheie contractul de amanet în care este menționată suma de bani primită de către client, dar și suma de bani pe care trebuie să o plătească (împrumut plus comision).

De-asemenea în contractul de amanet va mai fi menționată data încheierii contractului și data limită până când clientul își poate plăti datoria și își poate recupera bijuteria.

În cazul în care clientul are posibilitatea de a plăti mai repede decât este menționat în contractul de amanet data limită, acesta își poate recupera bunul, iar astfel plătește mai putini bani drept comision.

În încheiere, facem precizarea că acum, cei interesați de serviciul de amanet bijuterii, au posibilitatea de a căuta o casă de amanet online, astfel că nu mai este nevoie să se deplaseze până la sediul casei de amanet pentru a-și amaneta bijuteria. Tot online va afla și câți bani va primi în schimbul acesteia.

P.

Citește mai departe

Divertisment

#primadată / Ce-au învățat cititorii Moldova.org să facă în carantină

Publicat

pe

De către

Autoizolarea în care ne-am regăsit cu toții în ultimele luni a adus cu sine și multă creativitate. Dacă te-ai gândit că acum e momentul perfect pentru a face (în sfârșit!) un curs online, pentru a coace pâine cu maia sau a încerca un nou tip de sport care nu presupune ieșitul afară să știi că nu ești singur/ă.

Moldova.org și-a întrebat cititorii care sunt lucrurile pe care le-au făcut pentru prima dată în carantină și răspunsurile au fost surprinzătoare! Le poți vedea mai jos.

Dacă ai și tu lucruri pe care le-ai făcut #primadată și ești de acord să le publicăm, te rugăm să ni le trimiți pe poșta redacției [email protected] sau în comentarii.

1. Ecaterina Luțișina a făcut pentru prima dată aluat.

2. Veronica Cioaric a terminat doar în 13 zile o broderie la care a lucrat timp de un an.

3. Diana Mihuță a făcut pizza pentru #primadată.

84. Sergiu Bejenari a devenit “agronom de apartament”. A crescut un copăcel de grapefruit și a încolțit semințe de floarea-soarelui.

5. Dumitru Marian a făcut o supă-cremă pentru #primadată.

6. Olga Bîtcă ne povestește că a participat pentru #primadată la un hackaton IT, unde a discutat cu ingineri și savanți. Tot prima dată a discutat despre oferte comerciale din China, pentru a aduce în Moldova dispozitive medicale.

7. Dumtiru Colesnicov a folosit pentru #primadată sound cardul pe care l-a cumpărat acum 2 ani și tot pentru prima dată a folosit aplicația Reaper pentru a înregistra sunetul de chitară.

8. Cătălina Hasnaș face matematica regulat pe khanacademy de o lună de zile deja.

Citește mai departe

Divertisment

10 muzee pe care le poți vizita de acasă

Publicat

pe

De către

Acum, când în țară și în întreaga lume este stabilită carantina, pentru a opri răspândirea coronavirusului, îți propunem zece muzee pe care le poți vizita online, fără a fi nevoie să ieși din casă sau din țară.

Există tot mai multe muzee care oferă tururi virtuale sau care prezintă colecțiile de lucrările online. Mai jos enumerăm unele dintre cele mai interesante din Italia și din restul lumii, relatează piratinviaggio.it.

Nu uitați că în această perioadă de răspândire a virusul COVID-19 este foarte important să respectăm normele de igienă, distanța dintre persoane, să evităm locurile unde se adună mai mulți oameni, dar cel mai bine este să găsim ce să facem în casă, pentru a  dăuna mai puțin și pentru a ne proteja pe noi și pe cei dragi de acest virus care a infectat deja 145.929 de persoane din întreaga lume și a ucis 5440. Stăm acasă pentru că ne pasă!

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Sănătate5 ore în urmă

Plasma convalescentă, eficientă sau nu în lupta cu COVID-19? Rezultatele spitalelor noastre

PE SCURT Cetățenii care au depășit infecția de COVID-19 continuă să doneze plasmă convalescentă pentru persoanele în stare gravă cu...

Externe10 ore în urmă

Pacientul care a văzut marea, după 50 de zile în spital

După aproape două luni de spital, Isidre Coreea este unul dintre pacienții care s-a putut bucura de mare, alături de...

Social11 ore în urmă

4 iunie 2020. COVID-19, PE SCURT: 223 de cazuri noi. Bilanțul persoanelor infectate ajunge la 9 018

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în...

SocialO zi în urmă

Prea devreme? Ce cred medicii despre relaxarea restricțiilor

PE SCURT După aproape trei luni de luptă intensă cu COVID-19, o bună parte din statele europene au anunțat relaxarea...

JustițieO zi în urmă

Un vlogger român a instigat la viol. S-a lăsat cu revolte, contracte pierdute și anchetă penală

PE SCURT Un vlogger popular din România, cu peste 850 de mii de abonați pe Youtube, a rămas fără contracte,...

SocialO zi în urmă

3 iunie 2020: COVID-19, PE SCURT: 247 de cazuri noi de infectare

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în...

Social2 zile în urmă

2 iunie 2020. COVID-19, PE SCURT/ +188 cazuri noi de COVID-19. 17 sunt lucrători medicali

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în...

Advertisement

Politică

Politică3 zile în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană / Autoritățile separatiste vor achita compensații de 23 euro antreprenorilor

PE SCURT În săptămâna trecută în regiunea transnistreană a fost prelungită starea de urgență, un bebeluș a fost testat pozitiv...

PoliticăO săptămână în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană. Tiraspolul atacă Chișinăul: „Deficit de conștiință și rațiune”

PE SCURT Așa-zisele autorități din regiunea transnistreană redeschid treptat afacerile și instituțiile. 143 de beneficiari și angajați ai internatului psihoneurologic...

Politică2 săptămâni în urmă

De la nostalgie până la tușonkă și hrișcă. Timpuri, pandemie și elite politice

COVID-19 a bulversat întreaga lume, ne-a închis hotarele, ne-a limitat drepturile, ne-a blocat accesul și ne-a îndemnat să stăm acasă....

Politică2 săptămâni în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană. Primul caz de re-infectare, focar major în internatul din Bender și acuzații politice 

PE SCURT Săptămâna 11-17 mai a fost marcată de câteva evenimente în regiunea transnistreană și în relația dintre Chișinău-Tiraspol. Există...

Politică3 săptămâni în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană: sate blocate și ședințe ratate

PE SCURT Săptămâna trecută a fost marcată de câteva evenimente în relația Chișinăului cu regiunea transnistreană. De mâine se relaxează...

Politică1 lună în urmă

COVID-19 în Transnistria. Noi acuzații la adresa Chișinăului. Despre împrumutul rusesc: „forțele pro-occidentale și pro-române controlează Curtea Constituțională”

PE SCURT Săptămâna 27 aprilie – 3 mai s-a dovedit a fi mai intensă pe linia politică Chișinău – Tiraspol....

Politică1 lună în urmă

COVID-19 în Transnistria/ Autoritățile separatiste vorbesc despre „provocări existente în relațiile cu Republica Moldova”

PE SCURT După ce săptămâna trecută la Tiraspol se tiraja mesajul „Chișinăul își deghizează cinic fraudele diplomatice și birocratice prin...

Advertisement

Opinii

iunie 2020
L Ma Mi J V S D
« mai    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930