Pentru referendumul local din Chișinău vor fi tipărite peste 632 mii de buletine de vot

Pentru organizarea și desfășurarea referendumului local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău din data de 19 noiembrie 2017 vor fi tipărite 632 104 de buletine de vot, dintre care 413 282 – în limba română și 218 822 – în limba rusă.

Buletinul de vot va avea următoarea dimensiune: lățimea – 160 mm și lungimea 120 mm. Pentru tipărirea buletinelor de vot la referendumul local se vor cheltui peste 98 mii de lei.

De notat că pentru alegerile locale noi ale primarilor din data de 19 noiembrie 2017 vor fi tipărite 29 318 de buletine de vot dintre care 24 178 – în limba de stat și 5140 – în limba rusă.

Cel mai lung buletin de vot cu lățimea de 140 mm și lungimea de 216 mm va fi în localitatea Sângera, mun. Chișinău, în cursa pentru funcția de primar fiind înscriși 6 concurenți electorali. Iar cel mai scurt buletin de vot cu lățimea de 140 mm și lungimea de 106 mm, va fi în localitățile Lăpușna, raionul Hîncești și Plopi, raionul Cantemir.

Cele mai multe buletine de vot vor fi tipărite pentru or. Sîngera, mun. Chișinău – 11633, iar cele mai puține buletine de vot, pentru satul Fundurii Noi din raionul Glodeni – 651. Pentru tipărirea buletinelor de vot la alegerile locale noi au fost alocați peste 10 mii de lei.

Amintim că duminică, 19 noiembrie 2017, vor avea loc alegeri noi ale primarilor orașului Sângera din municipiul Chișinău, comunei Berlinți din raionul Briceni, comunei Zîrnești din raionul Cahul, comunei Plopi din raionul Cantemir, comunei Ștefănești din raionul Florești, satului Fundurii Noi din raionul Glodeni, comunei Lăpușna din raionul Hîncești, comunei Sărăteni din raionul Leova, satului Căpriana din raionul Strășeni și comunei Ghiliceni din raionul Telenești.

Informații suplimentare despre organizarea și desfășurarea alegerilor locale noi și referendumului local din 19 noiembrie curent găsiți pe pagina oficială a Comisiei: www.cec.md la rubrica Alegeri locale noi, noiembrie 2017 și Referendumuri 2017.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.