Ex-deputatul Veaceslav Platon a făcut scandal în Parlament

Ex-deputatul Veaceslav Platon a făcut astăzi scandal în Parlament, amenințând deputații din Comisia Buget-Finanțe că “ceea ce s-a întâmplat la Victoriabank a fost abia începutul”.

Omul de afaceri, care reprezintă compania Volmark Trade, acționar la Victoriabank, s-a arătat deranjat de faptul că au fost blocate mai multe pachete de acțiuni de la bancă și a acuzat totodată presiunile exercitate asupra Băncii Naționale, evitând însă să menționeze din parte cui vin presiunile.

“Domnilor Candu și Ioniță, nu vă faceți griji, n-am să dau nume, e în regulă. Eu am venit la ședința comisei pentru a spune că decizia BNM de blocare a dreptului de vot este ilegală. Iar ceea ce s-a întâmplat la Victoriabank e abia începutul”, a spus acesta.

Acesta a adăugat că înaintea de convocarea Consiliului pentru stabilitate financiară a avut loc o ședință secretă unde a fost votat un document care dă dreptul BNM sa ia orice decizie.

“Eu nu văd nimic grav în acțiunile noilor acționari de la Victoriabank. Noi vrem să schimbăm managementul, pentru că nu e normal să te ții cu dinții de fotoliul de conducere(n.r este vorba de Natalia Politov – Cangaș, președintele Victoriabank)”, a mai spus Platon.

La rândul său, guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu a spus că banca centrală a acționat conform legii în cazul Victoriabank de blocare a dreptului de vot a acționarilor băncii.

Menționăm că la Adunarea Acționarilor Victoriabank din 6 februarie, BNM a blocat dreptul de vot al Asito, Moldasig, Corplexus LTD, Volmark Trade, Maxpower Invest Limited, ООО ЦИК ИНВЕСТ și Folicnor din motiv că au dobândit o cotă substanțială în capitalul Victoriabank – 29,95% fără a dispune de permisiunea în  prealabil a BNM și acționează concentrat.

Natlia-Politov Cangaș a rămas în funcția de președinte de la Victoriabank ca urmare a refuzului acționarilor de a o demite din funcție, după alegerea unui nou Consiliu de Administrație al băncii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.