Connect with us

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

Zinaida Greceanîi a anunțat în care circumscripție va candida

Publicat

pe

Președinta Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, candidează la funcția de deputat pentru circumscripția uninominală numărul 1 din Briceni. Candidatura a fost înaintată de Partidul Socialiştilor astăzi, 3 noiembrie, în cadrul unui miting de „împotriva politicii distrugătoare a așa-numite guvernări „pro-europene””, anunţă un comunicat de presă al formațiunii, citat de IPN. În discursul său, Zinaida Greceanîi a menţionat că este convinsă că echipa PSRM va câştiga la alegeri, pentru a schimba situația din țară spre bine.

„Avem o dorință aprigă și posibilitate de a învinge, pentru a aduce la guvernare o echipă de profesioniști, căreia îi pasă de ceea ce se întâmplă în țară. Fiind chiar și în opoziție, socialiștii mereu au fost alături de oameni, ei mereu vor ajuta. Sunt mândră de echipa noastră, în care sunt niște luptători. Trebuie să ne unim și totul ne va reuși.”

La miting a participat şi președintele Igor Dodon, în calitate de lider neformal al formaţiunii. Şeful statului a menţionat că, acum patru ani, PSRM a trecut în opoziție pentru că nu a avut ce discuta cu cei care conduc astăzi țara şi că oamenii îi pot aprecia la alegerile din februarie. Într-o postare pe Facebook, Igor Dodon a apreciat-o pe Zinaida Greceanîi ca fiind „un profesionist și un patriot desăvîrşit al Republicii Moldova”.

Zinaida Greceanîi a ocupat funcția de prim-ministră a Republicii Moldova, prim-viceprim-ministru, ministră a finanțelor, deputată, iar din anul 2016 conduce Partidul Socialiștilor.

S-a lansat în presă în toamna lui 2012, la ziarul Timpul, unde a fost reporteră și redactoare adjunctă. S-a alăturat echipei Moldova.org începând cu iunie 2016.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

PSRM va organiza pe 18 noiembrie un miting de protest împotriva „regimului de guvernare din ultimii 9 ani”

Publicat

pe

De către

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a anunțat că organizează o acțiune de protest pe 18 noiembrie împotriva „regimului de guvernare din ultimii 9 ani”.  În cadrul acesteia, formațiunea va prezenta programul PSRM și acțiunile socialiștilor până la 24 februarie 2019.

„Pe 18 noiembrie 2018, la Chișinău, planificăm să desfășurăm un amplu miting de protest împotriva regimului de guvernare din ultimii 9 ani, care este un regim anti-statal, anti-popor, unde vor participa  zeci de mii de oameni. În timpul acestei acțiuni de protest vom prezenta programul PSRM și acțiunile noastre până la 24 februarie 2019”, a spus astăzi la un briefing secretarul ideologic al PSRM Ion Ceban.

De asemenea, Ion Ceban a spus că PSRM este gata să iasă să apere instituția prezidențială, puterea prezidențială și președintele.

„Suntem gată să ieșim în stradă, împreună cu toți simpatizanții noștri, care sunt peste 50 % din populația țării, în cazul în care se va încerca lichidarea instituției Președinției RM”, a declarat Ion Ceban.

Totodată, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor Vlad Batrîncea a anunțat că, la etapa actuală PSRM desfășoară primaries. Potrivit lui,  selectarea candidaților pentru circumscripțiile electorale, pentru participarea la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, a avut loc deja în multe din raioane ale republicii.

Citește mai departe

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

PSRM a făcut publice alte cinci candidaturi la alegerile parlamentare

Publicat

pe

De către

Socialiștii au anunțat alte cinci candidaturi pentru participarea la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Este vorba despre Mihai Catraniuc – pe circumscripția electorală Orhei, Oleg Savva – Fălești, Mihail Paciu – pe circumscripția electorală Ivancea, Ghenadi Mitriuc – pe circumscripția Ungheni și Nicolae Melnic – pe circumscripția electorală Edineț .

Anunțul a fost făcut în cadrul unor mitinguri de protest împotriva „politicii de jaf a guvernării „proeuropene” din ultimii 9 ani”. Cei prezenți și-au exprimat nemulțumirea față de „acțiunile guvernării care nu au lăsat speranțe pentru un viitor mai bun pentru poporul republicii și îi forțează să părăsească țara”.

Citește mai departe

Partidul Democrat din Moldova

Cifra săptămânii: 7 – în atâtea localități au fost organizate festivități cu tentă electorală

Publicat

pe

De către

Se pare că partidele PD și PSRM au început neoficial, dar foarte vizibil campania electorală, chiar dacă până la alegeri mai sunt cinci luni.

Vladimir Mizdrenco, președinte al fracțiunii socialiștilor în Consiliul raional Râșcani și lider al organizației teritoriale a PSRM în același raion, alături de deputatul socialist Vlad Bătrâncea și consilierul șefului statului, Maxim Lebedinschi, au  participat la evenimentele organizate în orășelul Costești și comuna Răcăria cu ocazia hramurilor localităților.

Deputatul PDM Oleg Sîrbu a participat, alături de colegii de partid, la hramurile din localitățile Terebna, Ruseni, Stolniceni și Lopatnic, iar liderul aceleiași formațiuni politice, Vladimir Plahotniuc, a participat în acest weekend la hramul satului Vărzărești.

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com