Vladimir Molojen – Terenul legislativ masivi constituie temelia edificarii societatii informationale

"Terenul legislativ masiv ne permite sa realizam o strategie, atit de importanta pentru tara, cum ar fi edificarea societatii informationale. Faptul ca acest proiect se desfasoara in Moldova la nivel de stat si se afla sub patronatul conducerii de virf, simplifica considerabil realizarea obiectivului, stabilit ministerului".

Dupa cum transmite agentia "NOVOSTI-MOLDOVA", acest fapt l-a declarat joi seful Ministerului Dezvoltarii Informationale (MDI) al RM Vladimir Molojen in cadrul sedintei "mesei rotunde" cu genericul "Dezvoltarea informationala a RM: caile de realizare a sarcinilor propuse", care s-a desfasurat in cadrul Expozitiei a V-a Nationale "Fabricat in Moldova".

"in trecut am fost mai mult preocupati de elaborarea bazei teoretice, astazi exista posibilitate pentru aplicarea practica a cunostintelor noastre. Aici este important de a reusi sa consolidam resursele noastre intelectuale, antrenind in solutionarea sarcinilor propuse nu numai sectorul de stat, ci si societatea civila", – a mentionat ministrul.

Unul din subiectele-cheie, care a fost examinat de catre participantii la "masa rotunda", a fost realizarea programului "Guvernul Electronic".

"Administrarea electronica nu este o inlaturare a functionarului de la adoptarea deciziilor, dar o simplificare maxima a muncii lui tehnice si sporirea eficientei procesului profesional", – a explicat seful Directiei Principale pentru dezvoltarea societatii informationale Sergiu Sitnic.

Una din masurile principale, care urmeaza sa fie realizata pe aceasta cale, el o considera unificarea bazelor de date ale diferitelor ministere si departamente pentru ca procesul de obtinere a informatiei sa fie la maximum de simplu si rapid. inca o sarcina, a precizat Sitnic, este trecerea lenta la principiul Ghiseului Unic in sistemului de munca cu cetatenii, cind orice act sau sertificat ar putea fi perfectat intr-o singura instanta.  // "Noutati – Moldova"

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.