Vizita Consulilor Onorifici ai RM la MDI va spori popularitatea proiectelor si elaborarilor sale peste hotarele tarii

Moldova.ORG — Vizita consulilor onorifici la Ministerul Dezvoltarii Informationale (MDI) poate favoriza sporirea popularitatii proiectelor si elaborarilor specialistilor IT ai republicii peste hotarele ei, informeaza serviciul de presa al MDI dupa sedinta Consulilor Onorifici ai R. Moldova ce a avut loc in cadrul ministerului.

Potrivit sursei citate, R. Moldova dezvolta destul de productiv activitatea internationala in domeniul informatizarii. Tara noastra participa la diferite initiative si proiecte in domeniul organizatiilor nationale de profil, la nivelul colaborarii regionale si bilaterale cu alte state.

La sedinta de marti au participat Consulii Onorifici ai Republicii Moldova in Austria, Bangladesh, Belgia, Germania, Israel, Italia, Kirghizia, Letonia, Liban, SUA, Spania, Turcia.

Viceministrul dezvoltarii informationale, Pavel Buceatchi a salutat oaspetii, dupa ce Pavel Sincariuc, Seful Directiei dezvoltare a documentelor si serviciilor electronice, a desfasurat prezentarea generala a Ministerului.

Pentru oaspeti de asemenea a fost desfasurata prezentarea SIA“Acces 1”. “Acces 1” este un sistem informational, care este destinat pentru primirea informatiei din Registrele de stat privind persoanele fizice, mijloacele de transport, cetatenii straini si persoanele juridice. Sistemul numera astazi in jur la 2000 de utilizatori. Vasile Ciornii, Director al Directiei generale de administrare a resurselor informationale, a povestit pe larg si a demonstrat, cum lucreaza sistemul si care sunt posibilitatile lui.

La randul lor Consulii Onorifici ai R.Moldova in Austria, Bangladesh, Belgia, Germania, Israel, Italia, Kirghizia, Letonia, Liban, SUA, Spania, Turcia au pus intrebari reprezentantilor Ministerului si I.S. “Registru”, ce tin de domeniul de activitate a MDI, si de asemenea au mentionat, ca pasapoartele produse sunt de un nivel destul de inalt.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare