Connect with us

Sport

Valeriu Andronic s-a transferat la Baltika Kaliningrad

Mijlocasul moldovean Valeriu Andronic, in varsta de 25 de ani, s-a transferat de la formatia Intergaz Bucuresti (divizia secunda a Romaniei) la Baltika Kaliningrad

Publicat

pe

Mijlocasul moldovean Valeriu Andronic, in varsta de 25 de ani, s-a transferat de la formatia Intergaz Bucuresti (divizia secunda a Romaniei) la Baltika Kaliningrad (echipa care ocupa in prezent locul 8 in esalonul secund al campionatului Rusiei).

Valeriu Andronic a mai evoluat la echipele Zimbru Chisinau, Dinamo Bucuresti, MTK-VM Budapesta (cu care a devenit campion al Ungariei in 2003), Dinamo Moscova, Metallist Harkov, FC Oriol, FC Brasov, Progresul Bucuresti si Intergaz Bucuresti. //REPORTER.MD

Citește mai departe

Cultură

Reportaj // „Neputința” de a fi pasiv și indiferent

Publicat

pe

De către

Tinerețea este un cocktail de ambiții, curaj, curiozitate și dorința de a face lumea mai bună, sau cel puțin, de a readuce la viață satul unde te-ai născut și unde ai crescut. Elvira Drangoi este o tânără activă, care animează zilele monotone din satul Zârnești, r. Cahul.

La ai săi 18 ani, a reușit să demonstreze că atunci când vrei ceva, reușești. O fată cu trăsăturile fine și pielea de culoarea măslinului, cu mișcări timide și zâmbet cald, salută localnicii în timp ce se îndreaptă spre casa de cultură din centrul satului.

„Neputința” de a fi pasiv și indiferent

Tinerețea este un cocktail de ambiții, curaj, curiozitate și dorința de a face lumea mai bună, sau cel puțin, de a readuce la viață satul unde te-ai născut și unde ai crescut. Elvira Drangoi este o tânără activă, care animează zilele monotone din satul Zârnești, r. Cahul.Citiți reportajul integral aici: https://www.moldova.org/reportaj-neputinta-de-fi-pasiv-si-indiferent/

Geplaatst door Moldova.org op Maandag 12 november 2018

Urcă la etajul doi, unde după o ușă de lemn cu un strat gros de vopsea albă, găsim o bibliotecă spațioasă, cu rafturi pline cu cărți și câteva calculatoare. Acesta este locul unde Elvira se simte cel mai bine și unde se întâlnește cu membrii Asociației Naționale de Scouți din Moldova. A devenit scout la vârsta de 12 ani. „Principiul scouților este: cel mare ajută pe cel mic, cel puternic ajută pe cel slab”, spune cu mândrie tânăra.

Citește mai departe

Sport

Republica Moldova a cucerit 7 medalii la Dracula Open G-1 de la București

Publicat

pe

De către

Republica Moldova a cucerit 7 medalii la a 9-a ediție a turneului internațional la taekwondo Dracula Open G-1, care s-a desfășurat la București.

Ana Ciuchitu (62 kg) și Ana-Maria Șerban (73 kg) au cucerit medalia de argint la senioare. Tot la seniori, pe treapta a treia a podiumului de premiere au urcat Vadim Dimitrov (54 kg), Stepan Dimitrov (58 kg) și Tatiana Țîmbalari (57 kg).

La cadeți, Adrian Onica a obținut bronzul la 61 kg, iar Vitalie Cravcenco, de asemenea bronzul, la 59 kg, categoria juniori.

La Dracula Open G-1 au concurat peste 600 de sportivi din 33 de țări.

De la București, 3 sportivi s-au deplasat spre Varșovia pentru a evolua la Campionatul European de tineret. Sub îndrumarea antrenorului Vladislav Mazur se află Ana Ciuchitu, Ion Cașcaval și Veaceslav Diuta.

Citește mai departe

Sport

Atleta Lilia Fisikovici a stabilit un nou record al Moldovei la maraton după 27 de ani

Publicat

pe

De către

Atleta Lilia Fisikovici a bătut recordul Moldovei la maraton după 27 de ani. Recordul feminin a fost stabilit la Maratonul din Ljubljana (Slovenia), unde a parcurs a parcurs distanţa de 42 km şi 195 m în 2 ore 28 min 26 sec.

Atleta din Tiraspol a sosit la finiș a şasea şi este prima europeană în clasament.

Primele poziţii au fost ocupate de alergătoare de pe continentul african.

Ca urmare a acestei performanţe, Lilia Fisikovici a urcat pe locul 9 a celor mai bune maratoniste din Europa.

Recordul feminin al Republicii Moldova la maraton – 2:31.00 a ținut 27 de ani. Acesta a fost stabilit de Tatiana Zueva la 27 octombrie 1991 în oraşul italian Carpi.

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com