Moldova.ORG — Constatam ca la mai bine de doua luni de la finalizarea „multdoritei” privatizari a Antenei C, procesul de reorganizare a statiei nu a urmarit decat un singur scop: distrugerea unei echipe de profesionisti si lichidarea unuia dintre cele mai populare posturi de radio din Moldova. Odata cu disponibilizarea cvazitotala a profesionistilor de la radio in data de 6 aprilie 2007, opera de distrugere a Antenei C, plazmuita de catre reprezentantii puterii si realizata cu atata iscusinta in numele „parteneriatului politic”, este desavarsita, se mentioneaza intr-o declaratie a fostiilor angajati ai Antenei C.
Potrivit sursei citate, efectele privatizarii Antenei C sunt vizibile: din grila de emisie a statiei au disparut informatiile pluraliste, emisiunile de analiza, de cultura si de spiritualitate, rubricile cu continut educativ si cognitiv si multe alte programe interactive destinate publicului larg. Cei care au preluat postul public municipal si-au batut joc de public si au profanat numele Antenei C, un nume la ale carui creare si afirmare au muncit ani in sir tocmai cei care acum sunt nevoiti sa paraseasca institutia.
„Consideram ca de acum incolo nu mai dorim sa ne identificam cu actuala, ci cu fosta Antena C. Credem ca noul proprietar ar trebui sa dezvaluie identitatea statiei si sa explice publicului ce contine abrevierea „C” din denumire. Pentru vechea echipa si pentru ascultatori Antena C a insemnat Antena Capitalei, Antena Chisinaului”, sustin autorii declaratiei.
In aceste conditii, solicitam noii administratii sa renunte la semnalele de identificare a Antenei C, la promo-urile si jingle-urile create pana la privatizare, intrucat acestea constituie produsul intelectual al fostei echipe. Recomandam noii administratii sa renunte si la denumirea statiei, deoarece ea nu este in corespundere cu continutul cu care a fost perceputa Antena C pana acum: curaj, demnitate, profesionalism, spirit de echipa. Credem ca acest lucru ar fi corect din punct de vedere moral si etic.
Parasim o institutie care ne-a fost draga si in care ne-am simtit ca o familie adevarata. Ne-am facut cu totii datoria si suntem mandri pentru realizarile si performantele noastre. Se incheie un capitol foarte frumos din viata fiecaruia dintre noi. Lupta pentru dreptate si adevar, pentru o presa libera si independenta nu s-a incheiat.