Un moldovean a rămas fără automobil la Giurgiulești. Mașina era căutată de INTERPOL

PE SCURT

Un moldovean a rămas fără automobilul său la punctul de trecere a frontierei Giurgiulești – Galaț, după ce s-a constatat că mașina era căutată de INTERPOL.

Bărbatul le-a declarat polițiștilor că nu știa nimic despre faptul că automobilul era căutat de autoritățile engleze. Până la clarificarea situației, automobilul va staționa la sediul SPF Giurgiulești-1.

PE LUNG

Poliția de Frontieră a menționat că incidentul a avut loc pe 6 august când pe sensul de intrare în țară prin punctul de trecere Giurgiulești – Galați s-a prezentat un cetățean moldovean de 34 de ani, la volanul unei Volvo, înmatriculat în Marea Britanie.

Ca urmare a verificării documentelor de călătorie, polițiștii de frontieră au trecut datele mașinii prin baza OIPC Interpol, unde au constatat că aceasta este dată în căutare de către autoritățile engleze.

În timpul audierii, șoferul a declarat că mijlocul de transport a fost procurat anul trecut în Marea Britanie și abia acum la revenirea în țară a aflat că mașina ar fi căutată pe arena internațională.

Poliția de Frontieră a mai comunicat că astăzi alți doi șoferi au fost depistați cu permise de conducere, cu semne vizibile de falsificare. În primul caz, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești – Galați au depistat un permis de conducere falsificat, care a fost prezentat de către un cetățean al Turciei.

În cel de-al doilea caz, un bărbat de 33 de ani a prezentat la punctul de trecere Cahul un permis de conducere românesc cu semne de falsificare. În ambele cazuri, permisele de conducere au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei tehnico-judiciare. Polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD continuă cercetările, pe aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire și deținere a actelor oficiale false.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.