Un bebeluș a murit într-un spital din Chișinău, după ce ambulanța a venit cu întârziere. Ce declară instituția

Un bebeluș de patru luni a murit miercuri seara la un spital din capitală după ce părinții ar fi așteptat ambulanța două ore. Cazul a fost relatat pe Facebook de interpreta Tatiana Heghea, care se afla în spital în timp ce a fost adus bebelușul.

Potrivit ei, copilul a fost dus imediat în sala de reanimare, iar peste ceva timp, părinții au fost anunțați despre deces. „Doar o Mamă poate țipa așa de disperare și durere!!! „Dați-mi copilul înapoi, dați-mi-l!”, a scris Tatiana Heghea.

Copilul de patru luni a decedat la Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1.

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a declarat că regretă acest caz și a explicat că medicii au ajuns cu întârziere din cauza că în acel interval de ore erau 38 solicitări în așteptare, în majoritatea cazurilor copii.

Astfel, potrivit instituției, motivul apelului la 112 a fost copil cu febră 38°C și alergie pe gât. La cazul dat a fost direcționată o echipă de asistență medicală urgentă specializată pediatrică, care a ajuns cu întârziere din cauza că în acest interval de ore erau 38 solicitări în așteptare, în majoritatea cazurilor copii.

Mama copilului a relatat medicilor că pe data de 30 ianuarie, la ora 14:00, starea copilului s-a agravat brusc și a apărut febra de 38°C.

Aceasta i-ar fi administrat de sine stătător medicamente pentru scăderea febrei, iar la scurt timp a constatat că copilului i-au apărut pe corp erupții cutanate, după asistență medicală nu s-a adresat.

Peste șase ore și jumătate aceasta a apelat Serviciul 112.

La momentul sosirii echipei de urgență, copilul a fost găsit în stare gravă, cu erupții cutanate pe față, gât și membre.

După examinarea pacientului, echipa i-a acordat asistență medicală, fiind monitorizat permanent, cu administrare de oxigen, pe durata transportării la cea mai apropiată instituție medicală, în secția de reanimare.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.