Trei copii care se adăpostesc în ruinele Hotelului Național, internați în spital! S-au intoxicat cu clei

Trei copii care se adăpostesc în ruinele Hotelului Național din centrul capitalei au fost internați la Institutul Mamei și Copilului după ce s-au intoxicat cu o substanță, cel mai probabil clei.

Despre aceasta a anunțat luni,17 octombrie, șeful Direcției municipale Sănătate, Mihai Moldovanu. Potrivit acestuia, copii sunt în stare gravă, dar în afara oricărui pericol.

Mihai Moldovanu a cerut ca autorităţile respective să investigheze cazul şi să documenteze numărul şi situaţia copiilor ce se adăpostesc acolo. „Vă rugăm să dați indicații să vedem câți copii sunt acolo, cine sunt ei, care e situaţia acestora, dacă au sau nu părinți, îi putem plasa în centre specializate”, s-a adresat Mihai Moldovanu, viceprimarului Nistor Grozavu, la ședința Primăriei.

La rândul său, adjunctul şefului Direcţiei Poliţiei Chişinău, Silviu Muşuc, a declarat că poliţia municipală deţine informaţia despre copii respectivi. “Avem datelor acestor minori, o bună parte i-am trimis acasă, dar peste o zi sau două revin în capitală”, a spus Muşuc.

Veronica Terehovschi, șefa Direcției municipale pentru protecția copilului, a relatat că specialistul direcţiei a vizitat aceşti copii la Institutul Mamei și Copilului, însă până seara când şi-aurevenit, aceştia au fugit din spital.

„Săptămâna trecută a avut loc o ședință la Guvern cu privire la această problemă. Se implică Ministerul Sănătăţii, ne-au promis că vom rezolva problema în comun. Acești copii necesită a fi plasați undeva pentru un tratament îndelungat, or, ei fug permanent de la centrul de plasament Vatra, unde sunt aduși acum”, a spus Veronica Terehovschi.

Precizăm că anterior Veronica Terehovschi a anunțat că aproximativ 20 copii ai străzii locuiesc printre ruinele Hotelului Național. Aceștia poartă hainele îmbrăcate pe cap pentru a nu fi recunoscuți, cerșesc, fumează și consumă alcool.  

Foto: Deschide.md

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.