Transportatori de pasageri de pe rutele interurbane, trași pe dreapta

PE SCURT

Transportatori auto de pasageri de pe rutele interurbane au fost trași astăzi pe dreapta pentru a fi verificați dacă respectă legislația fiscală. Angajații Serviciului Fiscal de Stat, în comun cu cei de la Agenția Națională Transport Auto și Inspectoratul Național de Patrulare, au descins în mai multe locații de pe traseele naționale.

Astfel, agenții de patrulare au tras pe dreapta autobuze şi microbuze ce transportă pasageri, iar angajații fiscali și cei de la ANTA au verificat dacă aceștia dispun de actele necesare pentru acest gen de activitate, dacă au eliberat bilete, dacă au înregistrat pasagerii în borderoul de evidență a biletelor și dacă nu au alte abateri de la legislație.

PE LUNG

Astfel, doar pe parcursul verificărilor de astăzi, au fost înregistrate
abateri de la legislația fiscală cum ar fi: ne-eliberarea biletelor de călătorie pentru pasageri, ne-înmânarea biletelor de călătorie, desfășurarea activității ilicite de transportator și ne-înregistrarea pasagerilor în borderoul de evidență a biletelor.

În total de la începutul anului curent, SFS a efectuat 1 263 controale
fiscale prin metoda verificării operative la contribuabilii care prestează servicii de transport în regim taxi, în urma cărora au fost aplicate sancțiuni fiscale în sumă de 330 mii lei și sancțiuni contravenționale în valoare de 1, 3 milioane lei.

Totodata, au fost efectuate 348 controale fiscale prin metoda de verificare
operativă de comun cu reprezentanții INP și ANTA, la agenții economici prestatori de servicii de transport interurban, în urma cărora s-au stabilit încălcări ale legislației în 159 cazuri, fiind aplicate sancțiuni fiscale în mărime de 699 mii lei și sancțiuni contravenționale în mărime de 44,4 mii lei

Fiscul precizează că astfel de acțiuni nu au drept scop sancționarea contribuabililor, ci sunt axate pe instituirea unui cadru unitar al relațiilor de parteneriat în raport cu mediul de afaceri și cetățeni, bazat pe încredere și susținere reciprocă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.