Transfăgărăşanul în topul celor mai spectaculoase trasee rutiere din lume (VIDEO)

De Adriana Agapii/ Chişinău / Moldova.ORG/ — Pentru cei care nu au auzit niciodată de Transfăgărăşan, este un traseu rutier din munţii Făgăraş de o frumuseţe deosebită. Acest traseu rutier este atât de deosebit că a fost observat şi de cei de peste hotarele României. Ba mai mult, şoseaua din România a fost inclusă în topul celor mai spectaculoase drumuri din lume. Clasamentul a fost făcut de un site de turism (opentravel.com).

“Poate că Transfăgărăşanul e mai puţin cunoscut, dar merită cu siguranţă menţionat printre cele mai spectaculoase şosele din lume. Trece prin cea mai impresionantă porţiune a Munţilor Carpaţi, la 2.042 de metri altitudine şi nu e uşor de condus pe acolo ” scrie site-ul de călătorii.

Transfăgărăşanul are două benzi care se întind pe o lungime de 92 de kilometri. Din cauza nenumăratelor serpentine, cu maşina, viteza medie este de cel mult 40 km la oră. Apoi, pe întregul traseu sunt construite 27 de viaducte şi poduri şi cel mai lung tunel de la Capra la Bâlea Lac, de 887 de metri, care străbate muntele Paltinul. Aerisirea tunelului se face natural datorită curenţilor de aer extrem de puternici.

Cea mai celebră şosea a României începe în judetul Argeş, în localitatea Arefu (la kilometrul 61 al DN7C ) şi se termină în judeţul Sibiu, lângă localitatea Cărţişoara (la intersecţia cu DN1).

Peisajul constituit de serpentinele unduitoare ale drumului cât şi nivele diferite pe care se manifestă şoseaua provoacă o explozie de emoţii şi senzaţii extraordinare în sufletul celor ce-l străbat.

Dacă doriţi să mergeţi să vă unduiţi împreună cu maşina pe acest drum superb, vă recomand să vă grăbiţi, fiindcă el este deschis circulaţiei rutiere până în 31 octombrie.

Cele mai importante puncte de atracţie turistică din zonă sunt Lacul şi Barajul Vidraru, care este unul dintre cele mai mari din Europa, apoi Cetatea Poenari (construită pe vremea lui Vlad Ţepeş), Lacul glaciar Bâlea şi Cascada Bâlea.

Distanţa de la Chişinău până la Transfăgărăşan este de 542 km.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.