Tragicomedie într-un sat din raionul Călărași. Lupi, șacali, vampiri și Chubracabra, presupuși atacatori ai câtorva animale din sat

PE SCURT

Satul Temeleuți din raionul Călărași a intrat în atenția opiniei publice după apariția în presă a informației precum că „o creatură misterioasă” ar fi atacat câteva animale din localitate. Vestea a semănat panică printre săteni.

Aceasta după ce, în noaptea de 5 spre 6 mai, o capră lăsată priponită lângă o stână a fost găsită strangulată. În noaptea următoare, ale două capre și patru ieduți au fost găsiți fără suflare. Caprele au fost doar strangulate, lăsate fără sânge, fără limbă și ochi, scrie expresul.md.

PE LUNG

Potrivit lui Constantin Stratan, șeful Secției sănătate animală de la Direcția Raională pentru Siguranța Alimentelor Călărași, răpitorul ar fi preferat doar carnea fragedă. „Caprele și un ieduț au rămas întregi, iar trei ieduți au fost mâncați. Dar e posibil ca aceștia să fi fost devorați de câini maidanezi”, a explicat dânsul.

Deocamdată, nu a fost stabilit ce fel de creatură s-a năpustit asupra caprelor de la Temeleuți. Ipoteza lupilor și șacalilor a fost exclusă din start, deoarece, potrivit specialiștilor, modul de atac nu este specific acestora.

„Despre Chubracabra (din limba spaniolă chupar = a suge și cabra = capră) nici nu putem vorbi, deoarece nu au fost văzuți până acum în țara noastră, fiind specifici Federației Ruse, Belorusiei etc. Nu aveau cum să ajungă aici”,  a menționat Constantin Stratan.

Zinaida Țurcanu, primara localității, a menționat că a fost surprinsă să vadă sâmbătă, 18 mai, vreo cinci mașini cu tineri veniți din Chișinău să exploreze împrejurimile Temeleuților în căutarea indiciilor legate de animalul prădător. „Nu au găsit nimic, însă au rămas încântați de pitorescul locurilor noastre”, a spus ea.

Expresul.md scrie că pe marginea acestui caz a fost convocată și o ședință a Comisiei Situații Excepționale/ După aceasta mai multe grupuri de monitorizare și supraveghere a câmpurilor au stat de veghe două nopți prin sat, însă nu au găsit niciun indiciu, iar alte animale atacate nu au fost înregistrate.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.